Assortiment

Zoet & zilt - Ingrid van den Oord

Ingrid van den Oord was van sept 2016 t/m 2018 in functie als dichter van de Hoeksche Waard. Elke maand schreef zij een gedicht over de Hoeksche Waard, al dan niet in opdracht. Luisterboek door Ingrid ingesproken. Spreker(s): Ingrid van den Oord
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Het audioboek ZOET & ZILT is net als de papieren bundel onderverdeeld in de seizoenen.

De onderwerpen zijn divers. De 'dichter van de Hoeksche Waard' is net als 'andere' stadsdichters vrij in haar keuze. Je luistert naar gedichten over geschiedenis, actuele zaken, over mensen die zich inzetten voor de ander, over natuur en cultuur en specifieke zaken wat een voornamelijk agrarisch riviereneiland betreft.

Elke maand is er een gedicht geschreven. Soms sluiten ze aan bij de maand, een ander gedicht heeft daar weer niets mee te maken. Een aantal instanties zoals bijvoorbeeld het Museum Hoeksche Waard hebben opdrachten verstrekt voor een gedicht.

Per gedicht is er door Ingrid onderzoek verricht. Ook deze informatie is beknopt opgenomen. In totaal zijn er 30 gedichten.

De Hoeksche Waard is een inspirerende omgeving. Een nationaal landschap met veel bijzondere gebieden. De titel van de bundel verwijst daar ook naar: zoet verwijzend naar het goede in het leven en de zoete rivieren die het eiland omsluiten. Zilt naar de zee, het zout wat in de diepe klei zit, de geschiedenis van herhaaldelijke overstromingen door de zee en de continue invloed van zout én zoet water.

De cover is een detail van een lino door Ingrid gemaakt. In de papieren bundel staan 4 lino's. Per seizoen een. Daarvan zijn ansichtkaarten gedrukt. Met twee lino's extra is er een set ansichtkaarten van 6 lino's. De papieren bundel en de set kaarten zijn via haar website aan te schaffen.

Ingrid werd 'dichter van de Hoeksche Waard' na het winnen van een dichtwedstrijd uitgeschreven door het bram Roza-festival en Dok-C. De bundel en het audiobook beginnen met dit gedicht. Het een kennismaking met het eiland door de schrijfster.

Uitgegeven door: Audiobook Factory
Oorspronkelijke uitgever: Audiobook Factory
Spreker(s): Ingrid van den Oord
Speelduur: 0 uur 47 min

Grootte: 65 MB

ISBN: 9789082833317