Monogamie voor beginners - Het vrolijkste boek over vreemdgaan - Yvonne Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg overdenkt de vele vormen van vreemdgaan, van de maîtresse die jarenlang een schaduwbestaan leidt tot cyberseks via internet. Spreker(s): Yvonne Kroonenberg
€ 15,95 Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Sommige mensen gaan bijna terloops vreemd. Ze vergeten even dat ze al iemand hebben. Het hoeft niet eens te betekenen dat ze niet meer van hun eigen geliefde houden. Ze denken dat een goed huwelijk niet kapot kan. Maar zo is het niet. Alles kan kapot. Betekent overspel altijd een duurzame ontwrichting van een relatie of kan het geliefden dichter bij elkaar brengen, zoals een felle ruzie soms verlichting brengt? Zijn we door de natuur ontworpen voor de monogamie, zijn mannen nu eenmaal jagers en vrouwen niet te vertrouwen?

In Monogamie voor beginners, door haarzelf voorgelezen, behandelt Yvonne Kroonenberg alle aspecten van de verboden liefde. Ze beschrijft en overdenkt de vele vormen van vreemdgaan, van de maïtresse die jarenlang een schaduwbestaan leidt tot cyberseks via internet. Kroonenberg raadpleegt biologen, antropologen, sociologen en andere ervaringsdeskundigen en zoekt tot op de bodem uit waar de drang tot overspel vandaan komt. Met dit boek bewijst ze overtuigend dat serieuze non-fictie ook leuk kan zijn.

Inhoud
Inleiding
De moraal
Hoofdstuk 1: Eeuwig trouw
Hoofdstuk 2: Paringsrituelen
Hoofdstuk 3: De seksualiteit
Hoofdstuk 4: De spermaoorlog
Hoofdstuk 5: Het orgasme
Hoofdstuk 6: Werving & selectie
Hoofdstuk 7: Het begin
Hoofdstuk 8: De gevolgen
Hoofdstuk 9: De patronen
Hoofdstuk 10: Andere culturen
Hoofdstuk 11: De sleur
Hoofdstuk 12: Jaloezie

Uitgegeven door: First Monkey Media
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Contact
Spreker(s): Yvonne Kroonenberg
Speelduur: 4 uur 36 min

Grootte: 256 MB

ISBN: 9789461491527
Populaire tags