Assortiment

Overleven op de K2 - Wilco van Rooijen

18 klimmers uit verschillende internationale teams proberen in augustus 2008 de gevaarlijke berg K2 te beklimmen. Het fascinerende ooggetuigenverslag van een van de grootste klimdrama’s ooit. Spreker(s): Bas Keijzer
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Een op die vier bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch probeerden achttien klimmers uit verschillende internationale teams in augustus 2008 deze gevaarlijke berg te beklimmen. Een team met daarin de Nederlanders Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel behaalt de top, samen met expeditiegenoten Gerard McDonnell, een Ier, en Pemba Gyalje Sherpa, een Nepalees. Terwijl zij zich opmaken voor de afdaling van de top, voltrekt zich een ramp.

Expeditieleider Wilco van Rooijen vertelt in Overleven op de K2 het onwaarschijnlijke verhaal van deze rampzalige expeditie. Een ijslawine in de ‘bottleneck’ sloeg de veiligheidslijnen weg en maakte daarmee een veilige afdaling onmogelijk. Een aantal uren later bleken elf klimmers de terugtocht niet te hebben overleefd, waaronder McDonnell uit van Rooijens team. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. Overleven op de K2 is het fascinerende ooggetuigenverslag van een van de grootste klimdrama’s ooit.

Inhoud
Voorwoord
1. Het begin
2. Drie keer K2
3. 1995: Een droom spat uiteen
4. De terugkeer naar de K2 in 2006
5. Topbeklimming K2 in 2008
6. Gered
7. Thuiskomst
8. 2012: Het leven vier jaar later
9. Revalidatie
10. Lezersvragen
Dankwoord
Tot slot
Verantwoording
Naschrift
CV

Genomineerd voor de Luisterboek Award 2016

Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Dutch Media Uitgevers
Spreker(s): Bas Keijzer
Speelduur: 7 uur 28 min

Grootte: 411 MB

ISBN: 9789462531406