Assortiment

Wensvaders 1: Kiezen en delen - Peter de Ruiter

De serie 'Wensvaders' volgt het Amsterdamse gaykoppel Kerry en Carsten, die over enige tijd vader hopen te worden van een tweeling. Twee meisjes. Deel 1: Kiezen en delen. Spreker(s): Peter de Ruiter
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De serie Wensvaders volgt het Amsterdamse gaykoppel Kerry en Carsten, die over enige tijd vader hopen te worden van een tweeling. Twee meisjes. Ze stappen tijdig op het vliegtuig om de bevalling van de Mexicaanse draagmoeder Fabiola mee te maken, die zwanger is van een donoreicel en het zaad van een van de mannen. Als de tweeling er eenmaal is, moet er in Mexico nog heel wat papierwerk worden verricht voordat de meisjes meekunnen naar Nederland. Gaat het allemaal lukken?

In de eerste aflevering vertellen de vaders in spe onder meer over hun wens een familie te stichten, hun keuze voor een internationaal bemiddelingsbureau, waarom het in Nederland niet lukte en de keuze van draagmoeder en eiceldonor. Ook worden vragen gesteld over de behoefte en het principiële recht van homo's om vader te worden en de onvolledige nationale en internationale wetgeving op dit vlak.

In de verdere afleveringen van de serie wordt het thema 'wensvader' compleet gemaakt met de ontwikkelingen in Mexico en Nederland en door gesprekken met ook andere (ervarings)deskundigen, zoals een Nederlandse draagmoeder, een lid van de Staatscommissie Herijking ouderschap en kinderen die zijn opgegroeid bij twee vaders of moeders.

Uitgegeven door: PixelPerfect Publications
Oorspronkelijke uitgever: Luisterdoc
Spreker(s): Peter de Ruiter
Speelduur: 0 uur 41 min

Grootte: 38 MB

ISBN: 9789491833526