Assortiment

Weg van lawaai - Geschiedenis van geluid in en om de auto - Karin Bijsterveld

Dit audioboek biedt een bijzondere geschiedenis van het geluid van en in de auto, met historische geluidsfragmenten. Spreker(s): Rik van de Westelaken
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Auto in, portier dicht, sleutel naar rechts, gordel om, parkeerplaats af, snelweg op en radio aan. Velen van ons doen dat gedachteloos en vrijwel dagelijks. Het maakt allemaal geluid.

Het dreunt, het klakt, het piept, het ronkt, het zoemt of legt een laagje muziek over het ruisen van de auto. Dit audioboek biedt een bijzondere geschiedenis van het geluid van en in de auto, met historische geluidsfragmenten. Het gaat over de ‘stilteweken’ die in de jaren dertig van de vorige eeuw het straatlawaai moesten beteugelen, over de opkomst van de autoradio en fileberichten, en over de geluidsschermen die vanaf de jaren zeventig de buitenwereld moesten beschermen, maar ook het uitzicht van de automobilist blokkeerden. Hoe kwamen we daarop uit? En wat als we eens naar de geluidsschermen kijken in plaats van ze weg te denken? Want dit audioboek geeft óók een rondleiding langs geluidschermen. Die al te gewone rit op de snelweg – die wordt net wat ongewoner.

Uitgegeven door: Rubinstein
Imprint: Uitgeverij Rubinstein
Spreker(s): Rik van de Westelaken

Speelduur: 1 uur 42 min

Grootte: 140 MB

ISBN: 9789047626985