Assortiment

Verkocht - Het boek Verkocht werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2008 - Hans Hagen

Yaqub wordt door zijn ouders verkocht. Ver van huis moet hij op kamelen gaan racen, maar het leven van een kamelenjockey is keihard en gevaarlijk. Samen met Zareena droomt Yaqub van teruggaan naar huis. Leeftijd: 11+ Spreker(s): Hans Hagen
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Yaqub wordt door zijn ouders verkocht. Ver van huis moet hij op kamelen gaan racen. Als Yaqub wedstrijden wint kan hij veel geld verdienen. Misschien worden ze wel rijk... Maar het leven van een kamelenjockey is keihard. Elke dag moet Yaqub urenlang trainen. Hij krijgt nauwelijks te eten. De wedstrijden zijn zwaar en gevaarlijk, er gebeuren vaak ongelukken tijdens de races. Samen met Zareena droomt Yaqub van teruggaan naar huis. Hoe kunnen ze ontsnappen aan het helse leven in de woestijn?

In het steenrijke Dubai zag Hans Hagen honderden kinderen die als kamelenjockey moesten werken. Waar kwamen ze vandaan? Hoe kon deze vorm van kinderslavernij zo open en bloot bestaan? Vanuit deze verbazing schreef Hans Hagen Verkocht. Hij leest het boek zelf voor. Zijn betrokkenheid met het onderwerp is duidelijk hoorbaar.

Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2008.

Uitgegeven door: Singel Uitgeverijen
Imprint: Uitgeverij E.M. Querido
Spreker(s): Hans Hagen
Speelduur: 3 uur 13 min

Grootte: 206 MB

ISBN: 9789045123585