Assortiment

Nederland & de slavernij - deel 4: Emancipatie, en toen - Valika Smeulders

Wat was de Nederlandse rol in de trans-Atlantische slavenhandel: de grootste gedwongen migratie uit de wereldgeschiedenis? Deel 4 uit serie van 4 hoorcolleges. Spreker(s): Valika Smeulders
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In 2013 wordt herdacht dat Nederland 150 jaar geleden de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afschafte. In dit luisterboek hoort u over de Nederlandse rol in de trans-Atlantische slavenhandel: de grootste gedwongen migratie uit de wereldgeschiedenis. Hoe was het opkopen, vervoeren en tewerkstellen van de slaven georganiseerd? Hoe functioneerde het slavernijsysteem op de plantages? En waarom schafte Nederland pas in 1863 de slavernij af?

Deel 4: Emancipatie, en toen? (door Dr. Valika Smeulders)
In dit laatste college komt aan bod onder welke omstandigheden de vrijgelatenen hun leven opbouwen en vertelt Smeulders hoe sindsdien met het slavernijverleden wordt omgegaan.
Tweeënhalve eeuw duurt de slavernij in Nederlands koloniaal gebied. En dan, vanaf 1 juli 1863, zijn de mensen die gedurende lange periode slaven waren, ineens vrij. Maar zijn daarmee alle inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden ook gelijk? Wat is, voor diverse nazaten, de erfenis van de koloniale slavernij?

Uitgegeven door: VBKMedia
Oorspronkelijke uitgever: Veen Media
Spreker(s): Valika Smeulders
Speelduur: 1 uur 1 min

Grootte: 43 MB

ISBN: 9789085715375