Assortiment

Ontspannen - Ulrike Hartung

Door te ontspannen maak je weer contact met je lichaam, je ademhaling, je zijn, je wordt weer bewust waar spierspanning zit om die los te kunnen laten. Spreker(s): Ulrike Hartung
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In dit luisterboek staan een aantal oefeningen waardoor je binnen een kwartier op een niveau komt waarin je echt ontspannen raakt.

Ontspannen in onze hectische, drukke tijd zit er vaak niet in. We voelen ons daardoor soms geleefd. Wanneer de belasting te groot is kunnen lichaam en geest overbelast raken, kunnen er spanningen dan wel fysieke klachten ontstaan, je bent uit balans en je raakt uitgeput.

Door te ontspannen maak je weer contact met je lichaam, je ademhaling, je zijn, je wordt weer bewust waar spierspanning zit om die los te kunnen laten. Uiteindelijk met als doel een diepe uitgebalanceerde innerlijke rust van lichaam en geest.
Middels "autogene training" kom je in een diepere, prettige bewustzijnslaag waardoor je lichamelijk ontspant en mentaal tot rust komt. Maar soms is het moeilijk om te voelen wanneer door de dag heen onze spieren gespannen raken. Om je daarvan bewust te maken en te doorvoelen hoe het is om spierspanning los te kunnen laten is "progressieve relaxatie" (methode Jacobson) een doeltreffende ontspanningstechniek waardoor je het verschil tussen spanning en ontspanning optimaal ervaart.

Inhoud
1. Rust en ontspanning
2. Diepe rust en ontspanning
3. Span aan, laat los
Uitgegeven door: GVMedia
Spreker(s): Ulrike Hartung
Speelduur: 0 uur 40 min

Grootte: 37 MB

ISBN: 9789055992850