Assortiment

Operatie Zeer Ernstige Ramp - Tosca Menten

Tosca Menten leest voor zoals ze schrijft. Een doldwaas verhaal over een supervervelende jongen en een slim meisje dat het tegen hem opneemt. Dit is een luisterboek om hardop bij te lachen! Leeftijd: 10+ Spreker(s): Tosca Menten
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Juffrouw Van der Toorn stak haar handen in de lucht en ineens zat ze midden in een van haar buien. 'Ik zou wel van alles met Sam Veterklep willen doen! Insmeren met poep en veren! Ik ga hem kielhalen! Wurgen! Mangelen! Raddraaien! Vierendelen! Op de brandstapel! Ik haat hem!' gilde ze. Ze bleef staan en keek met verwilderde ogen naar Nona en Niels. Die stonden hand in hand met hun rug tegen de muur en keken angstig terug.

Operatie Zeer Ernstige Ramp is een doldwaas verhaal over een supervervelende jongen en een slim meisje dat het tegen hem opneemt. Voeg daaraan toe een paar tot wanhoop gedreven ouders, een stotterende klasgenoot, een overspannen schooljuffrouw en twee gekke oude mannetjes en je hebt alle ingrediënten voor een kolderiek komisch (luister)boek.

De Zeer Ernstige Ramp is Sam Veterklep, die niet alleen de kinderen van de klas tiranniseert, maar ook juffrouw Van der Toorn, en zelfs zijn eigen ouders. Op een dag komt er een nieuw, eigengereid meisje tegenover hem wonen, en ze zit ook nog eens in dezelfde klas. Dat botst. Nona Ketel laat zich niet door Sam op haar kop zitten en spant samen met andere slachtoffers een waanzinnig plan (Operatie Zeer Ernstige Ramp) om voorgoed met hem af te rekenen.

Het luisterboek gaat (ook) over 'pesten'. Dat zou een zwaar thema kunnen worden, maar de schrijfster trekt alle registers open. De dolkomische situaties, vette misverstanden en bizarre oplossingen rijgen zich aaneen.

Inhoud
Hoofdstuk 0: Over een Zeer Ernstige Ramp
Hoofdstuk 1: Een eerste dag...
Hoofdstuk 2: Over paardenpoep...
Hoofdstuk 3: De poppen...
Hoofdstuk 4: Oorlog
Hoofdstuk 5: Twee keer...
Hoofdstuk 6: Een zwakke plek
Hoofdstuk 7: Nog een...
Hoofdstuk 8: Operatie Hercules I
Hoofdstuk 9: Operatie Hercules II
Hoofdstuk 10: Operantie Hercules III
Hoofdstuk 11: Operatie ZER I
Hoofdstuk 12: Een kink...
Hoofdstuk 13: Een nieuw...
Hoofdstuk 14: Operatie ZER II
Hoofdstuk 15: De wraak
Hoofdstuk 16: Allemaal
Hoofdstuk 17: Naschrift

Opmerking: De laatste zin van Hoofdstuk 11 is helaas niet volledig opgenomen. De volledige zin luidt: '"Dan is hij voorlopig nog niet van ons af!" zei Niels'.

Uitgegeven door: Unieboek | Het Spectrum
Oorspronkelijke uitgever: Van Goor
Spreker(s): Tosca Menten
Speelduur: 5 uur 42 min

Grootte: 316 MB

ISBN: 9789047500605