Assortiment

De dood van Murat Idrissi - Tommy Wieringa

Na 'Dit zijn de namen' vertelt Wieringa opnieuw een migratiegeschiedenis; een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood. Aangrijpend en weergaloos geschreven. Spreker(s): Bart van der Schaaf
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman.Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden.

In 2004 bezocht Tommy Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor De dood van Murat Idrissi. Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme doden gevonden die de overtocht niet overleefden. De dood van Murat Idrissi beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling wanen.
Uitgegeven door: Overamstel Uitgevers
Oorspronkelijke uitgever: Hollands Diep
Spreker(s): Bart van der Schaaf
Hollands Diep (11)
Overamstel Uitgevers (218)
Roman (1985)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 2 uur 0 min

Grootte: 92 MB

ISBN: 9789048842902