Assortiment

Turtle 1: De auto uit Afrika - Tijs van den Boomen

Onze afgedankte auto’s gaan naar Afrika. Maar wat gebeurt er als je een auto bouwt in Ghana en die terug­brengt naar het Westen? Een hilarisch en tegelijker­tijd onthutsend beeld van een moderni­serend Afrika. Spreker(s): Anton de Goede
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Onze afgedankte auto’s gaan naar Afrika. Maar wat gebeurt er als je tegen de stroom inzwemt, als je een auto bouwt in Ghana en die terug­brengt naar het Westen?

Met die vraag vertrekt de Neder­landse kunstenaar Mister Melles (Melle Smets) naar de van olie door­drenkte stadswijk Suame Magazine, de grootste samenklontering van autowerkplaatsen van Zwart Afrika. Ruim tweehonderd­duizend Ghanezen houden hier het wagen­park van West-Afrika rijdend. Samen met een ploeg monteurs onder leiding van Doctor Waco bouwt hij drie maanden aan de Turtle 1, een kruising tussen een markt­kraam en een auto. De race tegen de klok om de Turtle 1 op tijd bij de koning van Ashanti te krijgen, levert een hilarisch en tegelijker­tijd onthutsend beeld op van een moderni­serend Afrika.
Uitgegeven door: Uitgeverij Fosfor
Spreker(s): Anton de Goede
Speelduur: 1 uur 42 min

Grootte: 94 MB

ISBN: 9789462250857