De paradox van Tinguely - Wat betekent het woord liefde? - Theo Monkhorst

De hoofdfiguur zonder naam - hij kan iedereen zijn - gaat op zoek naar de vrouw uit een droom en komt tot de ontdekking dat er verschillende werelden zijn waarin de liefde verschillende betekenissen... Spreker(s): Tomislav Tudjman
€ 19,95 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Een zoektocht naar de liefde, dat is misschien de beste karakteristiek van deze ongewone roman. De hoofdfiguur zonder naam - hij kan iedereen zijn - gaat op zoek naar de vrouw uit een droom en komt tot de ontdekking dat er verschillende werelden zijn waarin de liefde verschillende betekenissen heeft. Bovenal ontdekt hij de paradox dat liefde en haat, leven en oorlog, in elkaar overgaan en dat er vele vormen van liefde zijn: de mysterieuze liefde van de vrouw in zijn dromen, de zusterlijke en later erotische liefde van haar dochter, de vanzelfsprekende liefde van zijn vrouw en de liefde voor de oorlog van de Amerikaanse Afghanistan veteraan. In de bewegende beelden van de Zwitserse kunstenaar Tinguely ontdekt hij de paradox dat schoonheid en deconstructie bij elkaar horen.

Deze filosofische en surrealistische roman onderscheidt zich van veel moderne literatuur doordat hij realiteit en droom vermengt en de lezer met meer vragen dan antwoorden achterlaat.
Uitgegeven door: Luistereenboek
Oorspronkelijke uitgever: Gopher
Spreker(s): Tomislav Tudjman
Speelduur: 12 uur 44 min

Grootte: 700 MB

ISBN: 9789462550094