Assortiment

Neutraliteit incl. Basismeditatie - Mediteren met Tessa Gottschal - Tessa Gottschal

Neutraal zijn klinkt saai, maar het tegendeel is waar. Het staat bol van dynamiek, strategie en beheersing. Het behoedt je voor relationele blunders en collegiale toestanden en voorkomt dat je je laat meesleuren. Spreker(s): Tessa Gottschal
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Neutraal zijn klinkt saai, maar het tegendeel is waar. Het staat bol van dynamiek, strategieen beheersing. Het behoedt je voor relationele blunders en collegiale toestandenen voorkomt dat je je laat meesleuren; door gebeurtenissen, een emotioneel appèl, ambitie,hebzucht, angsten etc. Het leven wordt plezieriger als neutraliteit je goed afgaat.

Voor je carrière is het waardevol en privé geeft het verdieping aan je relatie. In Ik voel (n)iets voor verandering staat hoe essentieel neutraliteit is. Tegenovergesteldenervan zijn partijdigheid, subjectiviteit, voor-ingenomenheid, overdrijving en vooroordelen.Op zich steekt er geen kwaad in sympathie of voorkeuren te hebben, maar het ligtanders als het je objectiviteit beïnvloedt.

Je kunt niet altijd voorkomen dat je vooringenomen raakt. Wel dat het je oordeelszin aantast en dat is waar dit luisterboek mee helpt.

Bestand zijn tegen druk
Er zijn omstandigheden dat je neutraliteit onder druk komt te staan. Sowieso, hoe langerje met iemand te maken hebt, des te meer je in aanraking komt met de risico's van onvoldoende neutraliteit. Zoals tijdsdruk, gedwongen samenwerkingsverbanden, sterkeconcurrentie, hoge beloningen, verkeerde machtsverhoudingen, geroddel, innerlijkeonvrede et cetera; het zijn allemaal factoren die je neutraliteit in gevaar brengen. Zelfs(top-)sporters kennen de waarde van neutraliteit en het is niet voor niets dat ze urenlangtrainen op deze eigenschap.

Achtergrondinformatie over de gekozen meditatie-technieken
Track 1 is de zogeheten Basisoefening. Uitgebreide informatie hierover staat in de Brochure van het luisterboek Rust & Evenwicht.
Track 2, Neutraliteit (beginners) is erop gericht dat je thuis raakt in een emotioneel energetische neutraal-stand. Dat is een psychologische en energetische opstelling waarbij je zonder vooroordelen of verwachtingen situaties en mensen tegemoet treedt.
Track 3 Neutraliteit (gevorderden) is het daadwerkelijke oefenen met overdracht. Het iseen krachtige meditatie, voer hem daarom met beleid uit. Bij zwaarder beladen relaties kun je met sterke antipathieën of sympathieën te maken krijgen. En wel dusdanig dat je daar letterlijk lichamelijk een schok van kunt voelen of emotioneel wat uit evenwicht kunt raken. Mijn advies is om in eerste instantie te oefenen met minder zwaar beladen relaties. Maak je dus eerst de techniek eigen.

Effecten
De effecten van deit luisterboek pakken heel breed uit.
Zaken als tunneldenken, lukraak wat doen, impulsaankopen, te snel gedane beloftes oftoezeggingen, snel aangevallen voelen, het zijn allemaal voorbeelden die je met neutraliteitvoorkomt.

Uitgegeven door: Gottswaal
Oorspronkelijke uitgever: Gottswaal
Spreker(s): Tessa Gottschal
Speelduur: 0 uur 36 min

Grootte: 66 MB

ISBN: 9789071878206