Assortiment

Emotionele souplesse - Lichamelijke en emotionele vertering - Mediteren met Tessa Gottschal - Tessa Gottschal

Dit is een meditatie-kuur ter versterking van je lichamelijke vertering en je persoonlijke indrukken (emoties, informatiestress). Beide beïnvloeden elkaar sterk. Spreker(s): Tessa Gottschal
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Dit luisterboek is een meditatie-kuur die op twee gebieden werkt. Het een is het verteren van persoonlijke indrukken. Dat kunnen emoties zijn die u te verwerken krijgt, maar ook informatie-stress. Het tweede gebied is het complete terrein van het letterlijk verteren van uw maaltijden. Beide gebieden beïnvloeden elkaar sterk.

Juist in deze tijd waarin we op zo’n enorme snelheid veel informatie verwerken kost dat velen moeite. Het niet kunnen bijhouden van alle indrukken die verwerkt moeten worden leidt heel snel tot verteringszwaktes. Een zwakke vertering maakt het nl. moeilijker indrukken te verwerken. Zo ontstaat gemakkelijk een vicieuze cirkel.
Deze meditatiekuur duurt 8 weken.
Tijdens elke week kunt u al vooruitgang boeken. Heeft u nog niet eerder ervaring met mediteren, dan heeft u voor deze kuur ook het luisterboek Rust en evenwicht nodig.

Verteringszwakte en verteringsklachten komen steeds vaker voor. Een vervelende klacht, want het leidt tot veel aandoeningen. Deels heeft het te maken met de enorme hoeveelheid indrukken die we in deze snelle 24-uurs maatschappij op ons afkrijgen.

Nog meer heeft het te maken met hoe u al die indrukken verwerkt. Uitdrukkingen als ‘het ligt me zwaar op de maag’ verwijzen naar dat proces. Een proces waarbij u meegemaakte gebeurtenissen verwerkt. Liefst zó dat ze u geen last meer bezorgen.

Vanuit de chakrapsychologie gezien zijn met dit hele proces van verteren -lichamelijk en emotioneel- meerdere chakra’s betrokken. Om alles goed te verwerken is het nodig dat de onderlinge verbindingen tussen die chakra’s precies goed functioneren.

Normaal gesproken functioneren deze verbindingen in aanleg bij iedereen. Door spanningen, doorstane stress, te lang hard werken zonder voldoende oplaadmomenten, vaak verre reizen maken, ongelukkig of ontevreden zijn, emoties ongemakkelijk of lastig vinden, onaangename emotionele gebeurtenissen e.d. verzwakken deze verbindingen.Dit heeft gevolgen voor de fysieke vertering.

Het verzwakken van deze oorspronkelijke verbindingen zorgen dat de spijsverteringsorganen van te weinig vitale levenskracht voorzien worden. In het luisterboek Emotionele souplesse staan drie oefeningen die deze energetische verbindingen weer aansterken. Er staat een beginnersversie en twee versies voor gevorderen op.
Doe iedere oefening drie weken voordat u naar de volgende oefening doorgaat.

Een handleiding in pdf-formaat wordt meegeleverd. U leest daarin waardevolle adviezen.

Let op
Voor wie nog niet eerder meditatie-ervaring heeft is het luisterboek Rust en evenwicht aan te bevelen. Hierin leert u basis-meditatietechnieken en start- en afsluitprocedure aan. Deze zijn opdat u leert op een veilige manier de chakra’s te activeren en de oefeningen zorgvuldig te beëindigen.

De oefeningen zijn gebaseerd op de informatie die staat in Tessa's boeken Ik voel (n)iets voor verandering (voorheen bekend onder de titel Ik ben van gisteren) en Wil ik wat ik voel.

Inhoud
1 Vertering (beginners)
2 Vertering (gevorderden)
3 Supervertering (gevorderden)


Uitgegeven door: Gottswaal
Spreker(s): Tessa Gottschal
Gezondheid (275)
Gottswaal (14)
Meditatie (186)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 0 uur 27 min

Grootte: 8 MB

ISBN: 9789071878107