Assortiment

Telescopen van de toekomst - De nieuwe grote ogen van de astronomie - Govert Schilling

De geschiedenis en de werking van de telescoop, die ruim 400 jaar geleden inNederland werd uitgevonden, incl. een voorproefje van de opwindende wetenschap die met deze nieuwe instrumenten bedreven gaat worden. Spreker(s): Jurjen van Loon
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

We staan aan het begin van een nieuwe revolutie in de astronomie. De komende jaren worden nieuwe reuzentelescopen gebouwd, waarmee sterrenkundigen verder in het heelal kunnen doordringen dan ooit. Ze krijgen spiegels met afmetingen van tientallen meters en bieden een blik op de prille jeugd van het heelal. Ook gaan ze op jacht naar leven op planeten bij andere sterren.

In dit boekje beschrijft wetenschapsjournalist Govert Schilling de geschiedenis en de werking van de telescoop, die ruim 400 jaar geleden in Nederland werd uitgevonden. Hij legt uit hoe sterrenkundigen er tegenwoordig in slagen om de storende werking van de dampkring te omzeilen en om verschillende telescopen te koppelen tot één virtuele reuzenkijker. En hij geeft een voorproefje van de opwindende wetenschap die met deze nieuwe instrumenten bedreven gaat worden.

Uitgegeven door: VBKMedia
Imprint: New Scientist
Spreker(s): Jurjen van Loon
Speelduur: 2 uur 33 min

Grootte: 210 MB

ISBN: 9789085716631