Assortiment

Innerlijk kind - Sylvia Roosendaal

5 meditaties die je in contact brengen met je innerlijke kinderen, waarna heling plaats kan vinden. Heling van je innerlijke kinderen zorgt voor eenheid, acceptatie en rust in je dagelijkse leven. Spreker(s): Sylvia Roosendaal
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De vijf meditaties in dit luisterboek brengen je in contact met je innerlijke kinderen, waarna heling plaats kan vinden. Heling van je innerlijke kinderen zorgt voor eenheid, acceptatie en rust in je dagelijkse leven.

Ervaringen uit onze jeugd oefenen een grote invloed uit op ons dagelijks leven. We zijn gevormd door de wijze waarop onze ouders het leven benaderden. De wijze waarop onze ouders omgingen met momenten van stress, relaties, hun eigen lichaam etc. kunnen wij terug vinden in de manier waarop wij de wereld om ons heen benaderen.

Ieder van ons draagt een innerlijk kind mee. Een kind dat reageert vanuit pijn, verdriet, angst of woede. Een kind dat gehoord wil worden. Gezien wil worden. Een kind dat we keer op keer wegduwen wanneer het de moed heeft gevonden om door ons stalen harnas van zelfbescherming heen te dringen. Innerlijke kinderen draag je mee vanuit gebeurtenissen in je jeugd waarin je je niet begrepen voelde. Elk keer wanneer jij je als kind niet begrepen voelde, niet gehoord of gezien werd ontstond er een klein afgescheiden deel in jou. Een deel dat niet verder is gegroeid. Een deel dat stil is blijven staan in een tijd waarin het kind onbegrip ervoer. Dit deel zal van tijd tot tijd aangeraakt worden door ervaringen in het NU. Jouw kind zal opstaan, zich uiten en er naar verlangen om alsnog gezien en gehoord te worden. Helaas komt ons volwassen deel daar tegen in opstand. De afkeuring naar de gedragingen van onze innerlijke kinderen is groot. Wij hebben geleerd ons volwassen te gedragen. Verantwoordelijk, sociaal en aangepast zoals de maatschappij van ons verlangd. De innerlijke kinderen gedragen zich naar gelang hun leeftijd en gaan dwars door al onze aangepaste gedragingen heen.

De ontwikkelingsfasen met zijn mogelijke problemen:

-Pasgeborene veiligheid, lichamelijke intimiteit, angst in de steek gelaten te worden, verslavingen (orale bevredigingen), uitkomen voor je behoeften, weinig vertrouwen.
-Peuter onafhankelijkheid, zelfstandigheid, grenzen aangeven en begrensd worden, moeite met aangeven hoe je je voelt.
-Schoolkind angst voor ontmaskering, de dood, verbinding, er niet bij horen, schaamte.
-Puber sexualiteit, intimiteit, kwetsbaarheid, goedkeuring verlangen, moeite met sociaal gedrag, moeite met lichamelijke verschijning.
-Adolescent voor jezelf opkomen, opstandigheid, kritisch naar gedrag van anderen, bang om op te vallen, verantwoordelijkheid.

De 5 meditaties in dit luisterboek brengen je in contact met je innerlijke kinderen, waarna heling plaats kan vinden. Heling van je innerlijke kinderen zorgt voor eenheid, acceptatie en rust in je dagelijkse leven.

Inhoud
Deel 1: Pasgeborene
Deel 2: Peuter
Deel 3: Schoolkind
Deel 4: Puber
Deel 5: Adolecent
Uitgegeven door: GVMedia
Spreker(s): Sylvia Roosendaal
Speelduur: 1 uur 24 min

Grootte: 78 MB

ISBN: 9789055992881

Gerelateerde producten