Assortiment

Stella - De joodse Stella komt voor een allesbepalende keuze te staan: samenwerken met de nazi's, of haar familie verliezen? - Takis Würger

De joodse Stella komt voor een allesbepalende keuze te staan: samenwerken met de nazi's, of haar familie verliezen? Indrukwekkend liefdesverhaal over trouw en verraad in de Tweede Wereldoorlog. Spreker(s): Jelle Amersfoort
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Hoe schuldig ben je als je er alles aan doet om het leven van je naasten te beschermen, zelfs als dat de dood van vele anderen betekent?

De jonge Zwitser Friedrich vertrekt in 1942 naar Berlijn. Daar, op de kunstacademie, wordt hij verliefd op de mooie, mysterieuze Kristin. Maar al gauw blijkt dat ze niet is wie ze zegt dat ze is… Haar echte naam is Stella Goldschlag. Als haar Joodse identiteit ontdekt wordt, stellen de nazi’s haar voor de keuze: of ze verraadt andere Joden, of ze verliest haar familie. Hoe ver gaat Stella om haar dierbare leven in stand te houden? En kiest Friedrich voor zijn geliefde of zijn geweten?

Stella is een indrukwekkend liefdesverhaal over trouw en verraad in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het leven de echte Stella Goldschlag die ook wel 'Het blonde gif' werd genoemd.

Uitgegeven door: A.W. Bruna Uitgevers
Imprint: Uitgeverij Signatuur
Spreker(s): Jelle Amersfoort

Speelduur: 5 uur 6 min

Grootte: 280 MB

ISBN: 9789046172575