Assortiment

De kracht van vriendelijkheid - Leven met liefde en mededogen - Sharon Salzberg

Vriendelijkheid is een kracht die vaak onderschat wordt. Het is een kracht die je hart kan openen en genezen en die je kan bevrijden van onbewuste conditioneringen die veel leed veroorzaken. Inclusief e-boek (pdf). Spreker(s): Dick de Ruiter
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

‘Mijn ware religie is VRIENDELIJKHEID’ – Dalai Lama

Vriendelijkheid is een kracht die vaak onderschat wordt. Het is een kracht die je hart kan openen en genezen. Het is een kracht die je kan bevrijden van onbewuste conditioneringen die veel leed veroorzaken. Het is een van Boeddha’s belangrijkste lessen: metta genaamd, ofwel ‘liefdevolle vriendelijkheid’, en dat omvat veel meer dan alleen maar aardig zijn, of liefdadigheid. Het is een radicale en realistische levenshouding die mededogen met alle levende wezens ontwikkelt.

In dit praktische boek biedt Sharon Salzberg ons een aantal eenvoudige meditatietechnieken waarmee we de helende kracht van liefdevolle vriendelijkheid kunnen ontwikkelen. Eerst leren we deze vriendelijkheid jegens onszelf te ontwikkelen. Vervolgens leren we hoe we onze liefdevolle vriendelijkheid kunnen uitbreiden tot onze vrienden en kennissenkring, en uiteindelijk zelfs tot diegenen die ons leed hebben berokkend.

‘Als we ons wijden aan de ontwikkeling van vriendelijkheid… wordt zij een beweging van het hart die zo diep en subtiel is als de beweging van de zee aan de bodem van de oceaan, bijna verborgen, maar ze beïnvloedt alles wat erboven gebeurt. Dat is de kracht van vriendelijkheid’.
Sharon Salzberg


Inclusief het volledige boek van 120 pagina's als eboek (pdf).

Inhoud
1. Liefdevolle vriendelijkheid voor onszelf
2. Liefdevolle vriendelijkheid voor anderen
3. Liefdevolle vriendelijkheid voor alle wezens
4. Mindfulness meditatie: Mediteren met de kracht van vriendelijkheid (Muziek door Nawang Khechog)


Uitgegeven door: Panta Rhei
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Panta Rhei
Spreker(s): Dick de Ruiter
Speelduur: 0 uur 55 min

Grootte: 29 MB

ISBN: 9789461495280