Klantenservice
1 Algemeen
1.1 Wat zijn luisterboeken?
Luisterboeken zijn ingesproken boeken, lezingen, hoorspelen, romans, taalcursussen, managementboeken etc. U bestelt ze als mp3-download. Wij leveren ze via een email met daarin een of meer downloadlinks.
1.2 Wat is de luisterduur van een boek?
De luisterduur varieert per luisterboek net zoals het ene boek dikker is dan het andere. Bij al onze aanbiedingen staat de luisterduur vermeld.
2 Bestellen en betalen
2.1 Hoe kan ik betalen?

U kunt betalen via iDeal, PayPal, creditcard, cadeaukaart en vooruitbetaling per bank (tegen meerkosten). Alle betalingen gaan via het streng beveiligde betalingssysteem van MultiSafepay.

2.2 Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?

Direct! Wij sturen de mail met de downloadlinks binnen 15 minuten nadat we uw betaling hebben ontvangen. Ook is uw bestelling direct te beluisteren in onze app.
Nb: Wij leveren dus GEEN CD's, alleen downloadable mp3-bestanden, geschikt voor elke mp3-speler, pc, Mac, smartphone en tablet. 

2.3 Waarom heb ik mijn luisterboek nog niet ontvangen?
Wij versturen de downloadlinks per email. Normaal gesproken ontvangt u deze e-mail binnen 15 minuten nadat we uw betaling hebben ontvagen. Er is altijd een hele kleine kans dat de mail met de links onderweg van ons naar u als spam wordt aangezien. Als u binnen een uur nog geen downloadlinks heeft ontvangen, neem dan contact op met [email protected] Dan sturen we u de downloadlinks alsnog toe.
2.4 Kan ik mijn bestelling retour sturen?
Downloadlinks kunnen niet retour worden gestuurd.
2.5 Hoe bestel ik een gratis luisterboek?
Het bestellen van een gratis luisterboek gaat precies zoals een betaalde titel. Tijdens het bestellen wordt de kassa overgeslagen. Om technische redenen dient u wel een betaalmethode (bijvoorbeeld iDeal) te kiezen, maar deze stap wordt later overslagen waardoor u niets betaald als er alleen maar gratis luisterboeken in uw winkelwagentje zitten.
3 Downloaden op mobiel of tablet
3.1 Hoe download ik luisterboeken op mijn Android-smartphone of tablet?

Het gemakkelijkste is het om de luisterboeken te downloaden met behulp van onze eigen gratis Luisterboeken.nl app. Download de app in de Google Play Store.

3.2 Hoe download ik luisterboeken op de iPhone of iPad?

Er zijn twee mogelijkheden. Wij raden de eerste mogelijkheid aan, die is voor de meeste mensen het gemakkelijkst en snelst.

 

1. Downloaden op de iPhone of iPad zelf
Hiervoor dient u de gratis Luisterboeken app voor iOS te downloaden in de iTunes App Store.

Login in de app met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als voor uw account op www.luisterboeken.nl.
Vervolgens verschijnen alle aankopen in de app. Heeft u iets nieuws gekocht? Tik dan het ververs-icoon rechtsboven.

2. Downloaden via de PC/Mac
Download de luisterboeken naar de PC of Mac via de linkjes die per mail zijn toegestuurd. De downloads worden geleverd als zip-bestand. Na het downloaden dient u deze uit te pakken door erop te dubbelklikken. Pak alle mp3's uit in een mapje. Daarna kunt u het luisterboek overzetten naar de iPhone, iPad of iPod met het gratis programma iTunes (www.itunes.com). 

Via optie 2 komen de aankopen in uw iTunes bibliotheek terecht, waar ook uw muziek te vinden is. Is dat niet nodig, gebruik dan de Luisterboeken.nl app (zie punt 1 hierboven).
 
3.3 Inloggen lukt niet

Als het niet lukt om in te loggen op onze app, controleer dan of u geen ongebruikelijke tekens in het wachtwoord gebruikt. Denk hierbij aan tekens als een spatie, #, * of @. De app gaat niet altijd goed om met deze tekens. Wijzig in dit geval het wachtwoord via deze pagina: https://www.luisterboeken.nl/account/password/. Gebruik alleen letters en cijfers, zonder spaties. 

4 Overige vragen
4.1 Wat zijn de algemene voorwaarden van Luisterboeken.nl?

Deze kunt u bekijken door hier te klikken.

4.2 Hoe garanderen jullie mijn privacy?

Bekijk hier ons privacy statement.

4.3 Wat krijg ik nou precies bij een download?

Bij een download ontvangt u via email een download link. Met deze link download u het luisterboek in een .zip bestand. Hierin zitten de losse mp3tjes van uw luisterboek. Deze mp3's kunnen op elk gewenst afspeelapparaat worden gezet of op CD gebrand. Tegelijk wordt het luisterboek ook geactiveerd in onze gratis app.

De mp3-luisterboeken zijn beveiligd met BooXtream social DRM. Dat wil zeggen dat ze wel te kopieren zijn, maar dat misbruik kan worden getraceerd.

4.4 Mijn download link is verlopen, wat nu?
Een link is in principe 90 dagen geldig, totdat hij geactiveerd wordt doordat u erop klikt. Vanaf dat moment werkt de link 48 uur. Indien u de melding krijgt dat uw link is verlopen kunt u een email sturen naar onze klantenservice. Wij zullen uw link(jes) vervolgens opnieuw activeren zodat u alsnog van uw luisterboek kunt genieten.
4.5 Hoe download ik luisterboeken op mijn mobiel apparaat?

Het gemakkelijkste is het om de luisterboeken te downloaden met behulp van een van onze gratis apps.
Momenteen is er een app voor Android (vanaf versie 4.1) en iOS (vanaf versie 8).

Het alternatief is dat u de bestanden eerst download op een Windows of Mac pc en daarna synchroniseert met uw mobiele apparaat.