Assortiment

Ruimtetijd - Hoe Einstein het heelal een vierde dimensie gaf - Yannick Fritschy

Het verhaal van de ruimtetijd op toegankelijke wijze verteld. Beluister hoe Einstein ruimte en tijd samenbracht tot een gebogen, golvend en groeiend geheel, dat de deur opende naar een nieuw natuurkundig ruimtetijdperk. Spreker(s): Jurjen van Loon
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Wat houd je over als je alle sterren, planeten, stofwolken en lichtstralen uit het heelal weghaalt? Eén ding: ruimtetijd.

Van nature beschouwen we ruimte en tijd als volledig losstaande begrippen. Logisch, want je kunt vrijuit door de ruimte bewegen, maar je beweging in de tijd lijkt onveranderlijk.

Albert Einstein dacht daar anders over. Zijn relativiteitstheorie maakte van tijd een vierde dimensie, met allerlei bizarre gevolgen. Zo loopt de tijd langzamer als je beweegt, maar juist sneller als je boven op een bergtop staat.

Dit boekje vertelt op toegankelijke wijze het verhaal van de ruimtetijd. Het laat zien hoe Einstein ruimte en tijd samenbracht tot een gebogen, golvend en groeiend geheel, dat de deur opende naar een nieuw natuurkundig ruimtetijdperk.

Uitgegeven door: VBKMedia
Oorspronkelijke uitgever: Veen Media
Spreker(s): Jurjen van Loon

Speelduur: 2 uur 30 min

Grootte: 206 MB

ISBN: 9789085716389