Assortiment

Onderstroom - De onweerstaanbare drang tot irrationeel gedrag - Rom Brafman

'Onderstroom' leest als een wetenschappelijke thriller: de auteurs baseren zich op gedegen onderzoek en presenteren hun bevindingen als een spannend verhaal dat borrelt van de anekdotes en verrassende inzichten. Spreker(s): Wim Arts
Van: € --,--

Voor slechts:
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Hoe kan het dat gezagvoerder Van Zanten, een ervaren KLM piloot, jaren van training en cruciale veiligheidsregels in de wind sloeg, en zodoende de grootste vliegtuigramp aller tijden veroorzaakte? Waarom zijn we eerder geneigd verliefd te worden als we ons in gevaarlijke situaties bevinden? Waarom wilde niemand luisteren toen Joshua Bell, een van de beste violisten ter wereld, een spontaan optreden probeerde te geven in een Amerikaans metrostation? En hoe kunnen studenten economie overgehaald worden om meer dan 100 euro te betalen voor een briefje van 20?

De gebroeders Ori en Rom Brafman gaan in Onderstroom op zoek naar de onderliggende patronen. Uit hun onderzoek blijkt dat een aantal psychologische onderstromen ons keer op keer weten te verleiden tot irrationeel gedrag. Kennis van deze onderstromen geeft niet alleen een beter begrip van menselijk gedrag, het biedt ook handvatten ter voorkoming van ernstige fouten in de toekomst.

Onderstroom leest als een wetenschappelijke thriller: de auteurs baseren zich op gedegen onderzoek en presenteren hun bevindingen als een spannend verhaal dat borrelt van de anekdotes en verrassende inzichten.

Oorspronkelijke titel: Sway; The Irresistible Pull of Irrational Behavior. Onderstroom is vertaald in het Japans, Koreaans, Russisch, Duits, Portugees, Tsjechisch, Thais, Chinees (versimpeld), Chinees (traditioneel), Grieks, Turks, Italiaans en Spaans. In de Verenigde Staten heeft Sway op de New York Times-bestseller list gestaan.

Inhoud
Hoofdstuk 1: Anatomie van een ongeluk
Hoofdstuk 2: Het moeras en commitment
Hoofdstuk 3: De hobbit en de ontbrekende schakel
Hoofdstuk 4: Michael Jorden en sollicitatiegesprekken die op eerste afspraakjes lijken
Hoofdstuk 5: De bipolaire epidemie en het kameleoneffect
Hoofdstuk 6: In Frankrijk draait de zon om de aarde
Hoofdstuk 7: Compensatie en cocaine
Hoofdstuk 8: De rechter met een afwijkende mening
Epiloog

Uitgegeven door: Home Academy
Oorspronkelijke uitgever: Home Academy
Spreker(s): Wim Arts
Speelduur: 5 uur 4 min

Grootte: 223 MB

ISBN: 9789085301301