Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Cox! - Een hoorspel - Rolf Becker

Een knappe hulp in de huishouding valt dood in de armen van Paul Cox. Eerdere ontwikkelingen die avond maken hem verdacht. Samen met z’n vriend Thomas Richardson moet Cox z’n onschuld bewijzen. Spreker(s): Luc Lutz, Paul van der Lek, Fé Sciarone, Frans So
€ 13,55 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Wie denkt dat de levensgenieter Paul Cox een onvoorwaardelijke liefhebber is van cocktailparty’s en aanverwante feestjes, kon het wel eens mis hebben. Weliswaar is Cox niet afkerig van enig sociaal contact en vooral niet wanneer het mooie vrouwen betreft. Maar hij heeft zo langzamerhand wel door dat men hem steeds vaker in zijn hoedanigheid van detective uitnodigt dan vanwege zijn persoonlijke charme.

Zo ook op de cocktailparty van de keurige familie Gatewell, een familiedie hij niet goed kent. Tijdens de party valt de knappe hulp in de huishouding letterlijk in zijn armen. Hij voelt zich onaangenaam verrast, ze is namelijk dood. Eerdere ontwikkelingen die avond maken Cox in de ogen van de politie verdacht. Samen met z’n vriend Thomas Richardson moet Cox z’n onschuld bewijzen.

Cast
Paul Cox: Luc Lutz
Thomas Richardson: Paul van der Lek
Geneviève Gatewell: Fé Sciarone
Edmund Gatewell: Bert Dijkstra
Gregory Guilmore: Frans Somers
Inspecteur Carter: Huib Orizand
Omroeper AVRO: Henk van den Berg
Verder werkten mee: Kommer Kleyn, Corry van der Linden, Harry Bronk, Jos van Turenhout, Hans Veerman, Jan Borkus, Dogi Rugani, Hans Karsenbarg, Willy Ruys, Cees van Ooyen, Nel Snel, Tony Foletta, Wam Heskes, Dick Top, Joke Hagelen.

Regie: Dick van Putten
Vertaald door: Alfred Pleiter
Muziek: Jack the Dancer (Dolf van der Linden)
Editing en samenstelling: Gerard Leeuw

Oorspronkelijk uitgezonden door de AVRO van 8 oktober 1968 t/m 19 november 1968. Een productie in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de AVRO.

Inhoud
Deel 1: Een sterfgeval komt zelden alleen
Deel 2: Het sprookje van de om hulp roepende kat
Deel 3: Alleen maar een kleine dienst
Deel 4: Whisky met bruine suiker
Deel 5: Hartverlamming is toch niet besmettelijk
Deel 6: Doodsoorzaak onbekend
Deel 7: De paraplu van tante Bertha
Uitgegeven door: Rubinstein
Oorspronkelijke uitgever: AVRO
Spreker(s): Luc Lutz, Paul van der Lek, Fé Sciarone, Frans Somers, Huib Orizand, Tony Foletta, Corry van der Linden, Jan Borkus, Dogi Rugani, Hans Karsenbarg
Speelduur: 4 uur 0 min

Grootte: 122 MB

ISBN: 9789047612094