Assortiment

Het duister dat ons scheidt - Renate Dorrestein in concert - Renate Dorrestein

Spannende, onthutsende en poetische literaire roman. Voorgedragen door de auteur en begeleid door een muzikaal scenario, geschreven en uitgevoerd door Corrie van Binsbergen en haar muzikanten. Spreker(s): Renate Dorrestein
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Het motto van de Boekenweek 2006 was 'Boem Paukeslag: schrijvers en muziek'. Ter gelegenheid hiervan is er een speciale muzikale productie verschenen: Renate Dorrestein in concert.
Deze opname is de registratie van een bijzondere avond in het Amsterdamse BIMhuis, waar in mei 2005 een reeks literaire concerten plaatsvond. Schrijvers droegen daarbij voor uit eigen werk, begeleid door een muzikaal scenario dat werd geschreven door de initiatiefneemster van dit project, jazz-gitariste Corrie van Binsbergen, en dat spectaculair door haar en haar muzikanten werd uitgevoerd.

Van Binsbergen koos Het duister dat ons scheidt voor haar avond met Dorrestein. De muziek die zij bij het boek schreef is volgens haar "als de soundtrack bij een film voor je oren." Haar besluit om Dorresteins werk in muziek om te zetten, lichtte zij als volgt toe: "Zodra ik een boek van Renate Dorrestein lees, blijven allerlei ook zeer dringende zaken liggen of ga ik niet slapen; in elk geval moet dat boek uit. Spannend als een film van Hitchcock. Een bijzonder aantrekkelijke mengeling van humor en suspense."

Renate Dorrestein over haar concert: "Ik voelde me net Sting. Het was geweldig om op dat podium te zitten met al die swingende muzikanten om me heen. Ik kon me soms amper concentreren op het voorlezen van mijn tekst, zo graag wilde ik de muziek horen. Het was enorm inspirerend. Na afloop zei ik meteen tegen Corrie: 'Ik wil met jullie op toernee!'" Die wens kwam uit. Op 18 maart 2006 werd het muzikale programma rond Het duister dat ons scheidt al herhaald in Rotterdam. In maart 2007 gaan Corrie van Binsbergen en Renate Dorrestein door heel Nederland op tournee met dit programma.

Over het verhaal: De zesjarige Loes groeit op in een vredig dorp, waar zij samen met haar moeder de oeroude, krakende pastorie bewoont. Ook de Luco's wonen daar, twee vriendelijke mannen van wie iedereen aanneemt dat het kamerhuurders zijn. Vóór het huis spelen alle kinderen van het dorp in het gemeenteplantsoen, onder aanvoering van hun jonge, energieke heldin Loes. Voor hen schijnt altijd de zon, zelfs wanneer het regent.

Maar dat verandert als de moeder van Loes wegens een onbegrijpelijke moord tot levenslang wordt veroordeeld. Geruchten en speculaties grijpen al snel om zich heen. Wat mooi was, wordt lelijk en verdacht. Niets is meer vanzelfsprekend, niemand is meer veilig.

Het zal tot de achttiende verjaardag van Loes duren voordat de waarheid over de fatale nacht van de moord aan het licht komt. Pas dan neemt iedereen eindelijk zijn ware gedaante aan en kunnen de krachten die destijds zijn ontketend, weer tot bedaren komen.Het duister dat ons scheidt gaat over de noodzaak om het verhaal van ons eigen leven op een waarachtige manier te reconstrueren, maar bovenal over ons onuitwisbare verlangen naar liefde, acceptatie en vergeving.

Het Duister dat ons scheidt is een spannende, zowel onthutsende als poetische literaire roman, Dorrestein op haar best.

Inhoud
Proloog
A is een aardbei
B is een brandnetel
Intermezzo
B is een brandnetel (vervolg)
Intermezzo
C is een crisis
D is dood
Intermezzo
D is dood (vervolg)
Epiloog
Uitgegeven door: Stichting Brokken
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Contact
Spreker(s): Renate Dorrestein
Speelduur: 1 uur 22 min

Grootte: 64 MB

ISBN: 9789490938642