Assortiment

Foeksia's doldwaze verhalen - Paul van Loon

Wakkabakkaboe! Daar vliegt Foeksia op haar handveger door het heksenbos. Kijk uit, vogels! Pas op, mensen! Twaalf grappige verhalen over tovenaar Kwark en het miniheksje Foeksia. Leeftijd: 6+ Spreker(s): Lot Lohr
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Twaalf grappige verhalen over tovenaar Kwark en het miniheksje Foeksia.

Wakkabakkaboe! Daar vliegt Foeksia op haar handveger door het heksenbos. Kijk uit, vogels! Pas op, mensen! Niemand is veilig voor Foeksia’s eigenwijze heksenstreken. Zelfs papa Kwark de tovenaar niet. En als Foeksia stiekem naar de stad vliegt beleeft ze met haar geheime mensenvriendje Tommie de gekste avonturen.

Integrale weergave van het gelijknamige boek, voorgelezen door (stem)actrice Lot Lohr. Foeksia is een ondeugend heksje dat op de heksenschool moet leren toveren. Soms onthoudt ze niet alle heksenspreuken, waardoor er wel eens iets mis gaat in de tovenarij. Foeksia vliegt rond op een handveger en maakt de gewone mensen nogal eens aan het schrikken. Op de heksenschool is het vaak lachen geblazen. Er wordt getoverd met spinnen, met wolken en met heksenlimonade. Als een jager probeert hazen te schieten, jaagt Foeksia hem zodanig schrik aan met haar handvegertje dat hij nooit meer terugkomt.

In twaalf verhalen, die afzonderlijk te beluisteren zijn, vertelt de schrijver met veel fantasie hoe het er in de wereld van de kleine heksen aan toe gaat. Echt griezelig wordt het nooit. De hoofdpersonen hebben namen als Virula Venijn, Murmeltje, Grit, Grobje en Argje Spillepoot. Bijpassende geluidseffecten verlevendigen de verhalen.

Inhoud
1. Foeksia de miniheks
2. Het heksenei
3. De vliegende tandenborstel
4. Een grote toverkunst
5. Toverspiegel
6. Het verhaal van het houten been
7. Jarig
8. De boom Kwark
9. Een verrassing voor Kwark
10. Kwark is zoek
11. Paddestoelen soep
12. De hoed van een tovenaar
13. De versierde kerstboom


Uitgegeven door: Uitgeverij Leopold
Oorspronkelijke uitgever: Leopold
Spreker(s): Lot Lohr
Speelduur: 1 uur 16 min

Grootte: 105 MB

ISBN: 9789025869274