Assortiment

Waves - Olivier Nijs

Een mooi lente weekend op het strand. Variërend van een windstille zonsondergang tot een flinke bries overdag. Gedetailleerde watergeluiden met Zilvermeeuwen en Scholeksters.
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Een mooi lente weekend op het strand. Variërend van een windstille zonsondergang tot een flinke bries overdag. Gedetailleerde watergeluiden met Zilvermeeuwen en Scholeksters.

Het komt eigenlijk niet voor dat een album wordt opgenomen in zo’n kort tijdsbestek. Bij Waves (Golven) was dat anders. Tijdens een verblijf op een strand van Noord-Holland kwamen er zoveel mooie situaties voorbij dat het voldoende was om een album te vullen.
Van mooie zonsondergang met weinig wind tot een flinke bries de volgende morgen. Het album begint met een rustige golfslag op de keien van de golfbreker bij Paal 6. Luister naar het mooie contract tussen het water wat zijn weg zoekt tussen de stenen en de branding op de achtergrond. De zilvermeeuwen en scholeksters zijn volop bezig op voedsel te zoeken. Als de zon onder is verplaatsen we ons naar een wat hoger gelegen plaats op het strand. De branding klinkt nu wat verder weg en het strand is leeg op wat sporadisch voorbij vliegende scholeksters na.

Golven
De volgende morgen staan we weer op de golfbreker. Het is laag water en er staat weinig wind. Het album eindigt met een flinke bries en hoog water. In tegenstelling tot de opnames van Relaxing Beach zijn er in deze opname veel met kleine waterdetails te horen.

Alle opnames van Waves zijn opgenomen met eenzelfde instelling van de recorder. Dit maakt dat de volumeverschillen zoals de te horen zijn op het album overeenkomen met de werkelijkheid.

Voor een zo prettig mogelijke luistererving zijn de verschillende tracks naadloos aan elkaar gemixt. Mocht je Waves hebben gekocht als download. Niet alle spelers en bestandstypen ondersteunen het naadloos achterelkaar afspelen van geluiden.

Inhoud
1. Eb op de pier bij paal / Low Tide on the jetty (near pole 6)
2. Kop van de pier bij paal 6 / End of the jetty (near pole 6)
3. Afgaand tij laat op de avond / Outgoing tide in the evening
4. Avond tegen de duinrand bij eb / Evening at the beach near the dunes
5. Vloed met een flinke bries / High tide and a firm breeze

Uitgegeven door: Klankbank
Oorspronkelijke uitgever: Klankbank
Speelduur: 1 uur 15 min

Grootte: 173 MB

ISBN: 8719244140268