Assortiment

Nouri, de belofte - Nouri, de belofte - Henk Spaan

Het verhaal van een uitzonderlijk voetbaltalent Spreker(s): Henk Spaan
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Vanaf Nouri’s negende jaar volgde journalist en schrijver Henk Spaan hem al. Hij is er zeker van dat Abdelhak Nouri de Europese top zou hebben bereikt als hij niet op 8 juli 2017 bij een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar was gezakt, met ernstige hersenschade tot gevolg.

In Nouri probeert Henk Spaan een zo volledig mogelijk beeld te geven van de virtuositeit en de potentie van deze voetballer. Spaan zocht hiervoor alle mensen op die belangrijk zijn voor Appie, van zijn vader, broer Mo, eerste trainers, medespelers als Donny van de Beek, Léon Bergsma, Noussair Mazraoui en Stevie Bergwijn tot jeugdvriend Yassine Zakir.

Nouri en Spaan delen een gezamenlijke geschiedenis: beiden groeiden op in de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer, waar het straatvoetbal al meer dan vijftig jaar hoogtij viert en waar Nouri uitgroeide tot supertalent. Hij was niet alleen de jongen die alles met een bal kon, hij was door zijn warme persoonlijkheid ‘de totale jongen.’ Dit boek, tot stand gekomen met medewerking van de familie, moest er komen om de herinnering aan de voetballer Nouri levend te houden.

Uitgegeven door: AmboAnthos
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij AmboAnthos
Spreker(s): Henk Spaan

Speelduur: 4 uur 49 min

Grootte: 265 MB

ISBN: 9789026347085