Soundtrackcity Amsterdam-Noord: Vogelbuurt en IJplein - De meiden van de meeuw - Nienke Rooijakkers

In deze geluidswandeling maak je kennis met de meiden van Amsterdam Noord. Wat zijn hun dromen en praktische levenslessen? Spreker(s): Naomi, Sherida, Lakisha, Hawa, Hasna, Melanie, Romy, Abigail, Alisa, Richie, Tiara, Lionesha, Chadéna; de meiden van De
€ 5,00 Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Elke woensdagmiddag is er meidenclub bij buurtcentrum De Meeuw. Nienke Rooijakkers bombardeerde de meiden tot mini-verslaggevers van hun eigen leven. Dromen, bespiegelingen en praktische levenslessen volgen elkaar op terwijl je de buurt wordt rondgeleid. Het geluid van Evelien van den Broek zoomt in op heden en verleden van de buurt. Een docu-soundscape over een arbeiderswijk met geschiedenis – waar het leven niet altijd van een leien dakje gaat, maar waar de veerkracht enorm is.

Inclusief routekaart van de wandeling in PDF.

Startpunt: Al Ponte – Caffè Italiano
Meeuwenlaan 2 (IJplein)
1021 HR Amsterdam

Inhoud
Deze geluidswandeling heeft 8 tracks.

1. Wie ben je
2. Waar woon je
3. Heimwee
4. Meiden van de meeuw
5. Dirk
6. Familie
7. Moskee
8. Toekomst en dromen


Uitleg
Deze wandeling duurt circa 60 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Openbaar vervoer: neem vanaf de achterzijde van het Centraal Station de veerpont naar het IJplein, daar is het startpunt voor deze wandeling.
Uitgegeven door: Soundtrackcity
Spreker(s): Naomi, Sherida, Lakisha, Hawa, Hasna, Melanie, Romy, Abigail, Alisa, Richie, Tiara, Lionesha, Chadéna; de meiden van De Meeuw
Speelduur: 1 uur 33 min

Grootte: 175 MB

ISBN: 9789081800587
Populaire tags