Assortiment

Katharina! - Tsarina aller Russen - Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet wekt de oude keizerin tot leven in indringende, barokke monologen en in poëtische herinneringen aan haar jeugd. Hoorspel met Nelleke Noordervliet, Oscar Siegelaar en Nynke Borgman. Spreker(s): Nelleke Noordervliet, Oscar Siegelaar, Ny
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Nelleke Noordervliet als Katharina de Grote wekt de oude keizerin tot leven in indringende, barokke monologen en in poëtische herinneringen aan haar jeugd.

'Mijn naam is Katharina II', zei de tsarina wanneer men haar Katharina de Grote noemde, 'latere generaties zullen hun eigen oordeel moeten vormen over wat ik heb gedaan'. Ooit was ze een meisje, nu is ze een lelijke, oude, oppermachtige vrouw die zich heeft omringd met een kleine kring van vertrouwelingen. 'Ik ben op mijn hoede, ik slaap licht', zegt Katharina, want alleenheersers zijn nooit veilig. De dialogen met haar jonge minnaar Zubov en haar getrouwe Dashkova onthullen de sfeer van intriges en dreiging aan het hof van Katharina de Grote van Rusland: Wat is er overgebleven van haar droom van een verlicht Rusland?

Cast
Katharina: Nelleke Noordervliet
Dashkova: Nynke Borgman
Zubov: Oscar Siegelaar

Bewerking en regie: Ineke Holzhaus
Muziek: Christiaan de Roo
Techniek: Micha de Kanter, Frans de Rond
Uitgegeven door: HoorSpelFabriek
Spreker(s): Nelleke Noordervliet, Oscar Siegelaar, Nynke Borgman
Speelduur: 1 uur 0 min

Grootte: 60 MB

ISBN: 9789461492647

Gerelateerde producten