Assortiment

Moeder van glas - Roos Schlikker

In 'Moeder van glas' omschrijft Roos het zichtbare en onzichtbare leven van haar bipolaire moeder. Haar moeder was de leukste van de straat, maar de storm in haar hoofd bleef voor de wereld onzichtbaar. Spreker(s): Roos Schlikker
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Als kind mocht Roos thuis met de matras van de trap sjezen, kleien deed ze met een pak Becel en een advocaatje van tijdtot tijd kon geen kwaad. Haar moeder was de leukste van de straat, maar de storm in haar hoofd bleef voor de buitenwereld onzichtbaar. Niet voor Roos, die als kind al wist dat ze haar soms moest beschermen. Pas toen ze zestig was kreeg haar manisch-­depressieve moeder na een eindeloos traject een officiële diagnose. Wanneer haar moeder overlijdt door een val van de trap wil Roos Schlikker beter begrijpen wie de vrouw was die zich zo lang achter een masker had verborgen. Tijdens haar zoektocht leert ze haar rouw omarmen en komt zo dichter bij haar moeder dan ooit tevoren.

Roos Schlikker is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Kek Mama, schrijft scenario’s voor theater en tv, deed mee aan Wie is de Mol? en schuift geregeld aan bij onder meer Pauw. In 2017 verscheen haar debuutroman Huisje, boompje, beest, waardoor haar humor en wakkere, zwierige stijl die haar zo’n geliefd journalist maken ook in de boekhandel terechtkwamen.

Uitgegeven door: Uitgeverij Pluim
Imprint: Uitgeverij Pluim
Spreker(s): Roos Schlikker
Speelduur: 4 uur 21 min

Grootte: 239 MB

ISBN: 9789492928771