Assortiment

De vijf Joodse feestrollen - Hooglied, Ruth, Klaagliederen, Prediker, Esther - Menno ten Brink

De teksten 'Hooglied', 'Ruth', 'Klaagliederen', 'Prediker' en 'Esther' op meeslepende wijze voorgelezen door bekende acteurs en ingeleid door Rabbijn Menno ten Brink en dominee Carel ter Linden. Spreker(s): Tamar van den Dop, Lineke Rijxman, Jeroen Willem
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De vijf Joodse ‘feestrollen’, die ook in het christendom bekend zijn, spelen een belangrijke rol in het Jodendom en horen bij specifieke Joodse feestdagen.

Het Hooglied leest men tijdens Pesach (Pasen). Het verhaal over Ruth hoort bij Sjavoeot (het Wekenfeest) en Klaagliederen worden voorgelezen op de negende dag van de elfde maand. Dit is een tragische dag in de Joodse geschiedenis: zowel de eerste als de tweede Joodse tempel werden op deze dag verwoest. Prediker beluistert men op Soekot (het Loofhuttenfeest) en Esther wordt gelezen bij Poerim (het Lotenfeest).

In samenwerking met de NCRV en het Nederlands Bijbelgenootschap worden deze teksten op meeslepende wijze voorgelezen door bekende acteurs. Rabbijn Menno ten Brink en dominee Carel ter Linden zorgen voor een inleiding bij elke feestrol. Zo luistert u niet alleen naar deze prachtige, indrukwekkende eeuwenoude vertellingen, maar krijgt u ook uitleg over de achtergrond van deze teksten en de plek die zij in het Jodendom en het Christendom innemen.

Met muziekfragmenten uit Ya Shemcha, gecomponeerd door Louis Lewandowski (1821-1894), uitgevoerd op piano (Jo van Beusekom) en fluit (Mia Dreese).
Uitgegeven door: LuisterWijs
Oorspronkelijke uitgever: ISVW Uitgevers
Spreker(s): Tamar van den Dop, Lineke Rijxman, Jeroen Willems, Bert Luppes, Alejandra Theus, Jetty Mathurin, Menno ten Brink, Carel ter Linden
Speelduur: 2 uur 52 min

Grootte: 106 MB

ISBN: 9789491224232

Gerelateerde producten