Assortiment

De gezichten van de Boeddha - Stemmenspel in zes delen - Meino Zeillemaker

Het luisterboek 'De gezichten van Boeddha' is een stemmenspel over 'verlichting'. Verteller Rick Nicolet wordt afgewisseld door vier stemmen die verhalen, anekdotes, gedichten en citaten ten gehore brengen. Spreker(s): Rick Nicolet, Nettie Blanken, Helmer
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De Boeddha staat voor ‘verlichting’, en verlichting kent veel gezichten, die bepaald zijn door tijd, geschiedenis, geografie, cultuur, en ontwikkeling. Er worden zes ‘gezichten’ van verlichting geschetst:

• van de Boeddha Gautama zelf;• van verlichte vrouwen en verlicht koningschap;• van de bodhisattva die naar een verlichte maatschappij streeft en de woudheilige die zich terugtrekt om verlichting te bereiken;• van de ch’an- en zenmeesters die je ‘je gezicht voordat je werd geboren’ tonen;• van de siddha’s, de reuzen van het vajra­yana, die tijd en ruimte beheersen;• en van het opgroeiende, westerse boeddhisme, gevoed door grote meesters uit het oosten, maar met haar heel eigen vormen.

Het stemmenspel kent een verteller (Rick Nicolet), afgewisseld door vier stemmen die verhalen, anekdotes, gedichten en citaten ten gehore brengen, en door veel, uiteenlopende muziekfragmenten, van raga’s, traditionele zangen, de Hart-soetra in verschillende talen, Bagaku-muziek, tot aan moderne muziek van Hans Zender en Giacinto Scelsi.

Inhoud
1. Over het leven van de Boeddha
2. Over vrouwen en koningschap
3. Over theravada en mahayana
4. Over het Chinese ch'an en het Japanse zen
5. Over de siddha's van het vajrayana
6. Over het moderne boeddhisme
Uitgegeven door: Milinda Uitgevers
Oorspronkelijke uitgever: Asoka
Spreker(s): Rick Nicolet, Nettie Blanken, Helmert Woudenberg, Pamela Koevoets, Dirk Groeneveld
Asoka (2)
Gezondheid (275)
Milinda Uitgevers (4)
Religie (90)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 2 uur 12 min

Grootte: 122 MB

ISBN: 9789056703387