Assortiment

Soundtrackcity Oostelijk Havengebied - Het einde van de wereld - Mechtild Prins

Een geluidsandeling door het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Ooit een drukke zee- en Rijnhaven, later een vrijplaats voor krakers en stadsnomaden. Tegenwoordig is het toonaangevend en strak ingericht. Spreker(s): Remco Melles
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Het Oostelijk Havengebied is het resultaat van een roerige en ingrijpende metamorfose. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was hier een drukke zee- en Rijnhaven, in de jaren ’80 was het een vrijplaats voor krakers en stadsnomaden. Na een ingrijpende stadsvernieuwing in de jaren ‘90 is het nu een toonaangevend stuk stad. De buurt is strak ingericht, dicht bebouwd en ligt er opgeruimd bij. Er wonen meer mensen per vierkante meter dan in enig andere buurt van Amsterdam. En met veel genoegen; de buurt is erg populair als woonplek.

Het ruige verleden lijkt lang voorbij. De krakers hebben plaatsgemaakt voor een creatieve klasse, die professioneel werkt aan een nieuwe samenleving. Is het een geslaagd experiment of de zoveelste vertrutting van een ooit zo spannende rafelrand van stad? Ga mee op zoek naar sporen, verhalen en opinies van de oorspronkelijke bewoners en kolonisten.

Startpunt:
Lloyd Hotel & Culturele Ambassade
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam

Verteller en gids: Remco Melles
Stemmen: Claud Biemans, Thijs de Melker, Bob Fosko, Joop Bisschop, Jan van Kallingen, Richard Mosterd, Willem Voet, Hermien Buyse, Michiel Huijsman, Lennart Vader, Pinky Keizer, Claire Teurlings, Suzanne Oxenaar, Dick Rijken en het schippersechtpaar Toon en Katrien Bennik

Inhoud
Deze geluidswandeling wordt geleverd met routekaart als PDF. Er zijn zeventien tracks:

1. Uw gids
2. Gure eilanden
3. Ontsmettingsgebouw
4. Zeemansvrouwen
5. Havenbekkens
6. Kapiteinshuizen
7. Kraken
8. Steeg
9. Twintig meter
10. Verre reis
11. Kraan
12. Blauwe poort
13. Einde van de wereld
14. Pakhuizen
15. Slingerpad
16. Lloyd geschiedenis
17. Op de brug

Uitleg
Deze wandeling duurt circa 75 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Openbaar vervoer: Neem van het Centraal Station tram 26 en stap uit op halte Rietlandpark (de derde halte). Of neem tram 10 die rijdt tussen de Van Hallstraat en het Azartplein en stap uit op halte Rietlandpark.
Uitgegeven door: Soundtrackcity
Spreker(s): Remco Melles
Speelduur: 1 uur 6 min

Grootte: 129 MB

ISBN: 9789081800556