Assortiment

De Koude Oorlog - deel 4: Omstreden keuzes van links en rechts Nederland - Martin Bossenbroek

In 1945 eindigde de ene oorlog en begon de volgende, die zou duren tot 1989. In dit hoorcollege vertelt een tophistoricus over deze periode. Deel 4 uit serie van 4. Spreker(s): Martin Bossenbroek
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In 1945 eindigde de ene oorlog en begon de volgende. Of misschien was de Koude Oorlog slechts de volgende fase van een oorlog die in 1914 was begonnen en zou duren tot 1989. De vraag of deze botsing tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie in dat grote verband gezien onvermijdelijk, opzettelijk of per ongeluk was, houdt historici verdeeld.

Dr. Martin Bossenbroek houdt een college over Nederland in de Koude Oorlog.

Omstreden keuzes van links én rechts Nederland, door Dr. Martin Bossenbroek
Wie was er eigenlijk niet fout in de Koude Oorlog? Dwepen met linkse dictators was natuurlijk ongelooflijk fout. Maar zaken doen met het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime, was dat niet net zo erg? Kapitalisme of communisme, het Vrije Westen of het Solidaire Oosten, demonstreren voor de Praagse Lente of tegen de Vietnam-oorlog - het wereldwijde conflict tussen de VS en de Sovjet-Unie was voor Nederland een lang moreel dilemma. Met de wetenschap van nu maakt Martin Bossenbroek de balans op van de kennis van toen.

Uitgegeven door: VBKMedia
Oorspronkelijke uitgever: Veen Media
Spreker(s): Martin Bossenbroek
Speelduur: 0 uur 55 min

Grootte: 38 MB

ISBN: 9789085715573