Assortiment

De waker, de slaper, de dromer en het meisje - Hoorspel met onder andere Anne van Veen en Remco Campert - Liset Moerdijk

Levensloop van een Zeeuwse boer in de jaren vijftig wordt bekeken door de wijze kinderogen van zijn kleindochter. Hoorspel met Anne van Veen, Remco Campert, Joop van Zijl en prachtige muziek van Etienne Borgers. Spreker(s): Anne van Veen, Remco Campert, B
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Twee dagen doet de Zeeuwse boer er in de jaren vijftig over om met zijn hele schaapskudde per trein en te voet naar het pas drooggelegde Flevoland te reizen. Daar begint hij te pionieren op de dijk, en langzamerhand wordt de polder steeds bewoonbaarder. Maar ook steeds meer regels doen hun intrede, tot het hem te veel wordt.

Het hoorspel De waker, de slaper, de dromer en het meisje werd geschreven door Liset Moerdijk. Het verhaal van haar grootvader die in de jaren vijftig als schaapherder Zeeland verliet om een bestaan op te bouwen in de nieuwe polder werkte als inspiratiebron. In die tijd moesten de pas aangelegde dijken van de Noordoostpolder beweid worden waardoor de grond van de dijken bij een overstroming minder snel weg zou spoelen. Het hoorspel verhaalt over de kleindochter van deze schaapherder die ook graag schaapherder wil worden, maar nieuwe regels en het ontbreken van een schaapherder school beletten dat. Het vermakelijke en soms ontroerende verhaal, met de stemmen van Anne van Veen, Remco Campert, André Manuel en Joop van Zijl, dat je vanuit je auto kunt volgen zorgen voor een ontzettend leuke belevenis. Die voor veel mensen uit de polder een enorme herkenning is en veel herinneringen aan het onstaan van de polder naar boven brengen.

Cast
Schapenmeisje: Anne van Veen
Schaapherder: Bram Kwekkeboom
Nieuwslezer, interviewer: Joop van Zijl
Brugwachter, kantonnier, docent: André Manuel
Polygoonstem, dijkgraaf, minister: Jord den Hollander
Remco Campert: Remco Campert

Regie en dramaturgie: Marlies Cordia
Regieassistent: Anne Lichthart
Techniek: Micha de Kanter, Peter Kroon
Accordeon: Gert Wagenaar
Trompet en bugel: Ruud Breuls
Compositie, foley en soundscape: Etienne Borgers
Productie: Prins te Paard en HoorSpelFabriek

Deze productie is een initiatie van stichting Koning te Rijk voor de theaterproductie Dijk-in en kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en Omroep Flevoland.

Inhoud
Brief aan de schaapsherder
Leven op de dijk van Ramspol
Een ram van texel
Watersnood en een bootje onder het raam
Strandvonderij en een peddel
Een auto!
Begrazen en de veiligheid van de dijk
Windlokatie
Ode aan de polder
Zeespiegel en klimaatverandering
Schapenmeisje wil schaapsherder worden
Quiz en dijkdoorbraak
Epiloog
Uitgegeven door: HoorSpelFabriek
Spreker(s): Anne van Veen, Remco Campert, Bram Kwekkeboom, Joop van Zijl, André Manuel, Jord den Hollander
Hoorspel (215)
HoorSpelFabriek (46)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 0 uur 49 min

Grootte: 54 MB

ISBN: 9789461493392