Assortiment

Liggen blijven! - Achter de schermen bij de mariniers van De Punt en de terreuracties van 1973-1978 - Olof van Joolen

In 'Liggen blijven!' vertellen de mariniers voor het eerst wat decennialang geheim moest blijven. Het boek bestrijkt de jaren ’70-’78; behalve Wassenaar en De Punt komen onder meer de treinkaping bij Wijster en de gegijzelde school in Bovensmilde aan bod.
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Een golf van bomaanslagen, gijzelingen en moordpartijen overspoelt in de jaren zeventig Europa, Nederland blijft niet buiten schot. Bij de eerste gijzelingsactie in Wassenaar (1970) blijken we geen idee te hebben van terrorismebestrijding. Vanuit het niets stampt de regering een antiterreureenheid uit de grond. De mariniers die de Bijzondere Bijstandseenheid vormen, moeten zichzelf het vak van terreurbestrijder aanleren. Met vallen en opstaan en minimale middelen. Dan komt een grote beproeving: de bevrijding van de gekaapte trein bij De Punt.

In Liggen blijven! vertellen de mariniers voor het eerst wat decennialang geheim moest blijven. Het boek bestrijkt de jaren ’70-’78; behalve Wassenaar en De Punt komen onder meer de treinkaping bij Wijster en de gegijzelde school in Bovensmilde aan bod.

Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Imprint: Rubinstein Audio
Spreker(s): Joost Claes
Speelduur: 7 uur 8 min

Grootte: 588 MB

ISBN: 9789463628716