Assortiment

De Diepvriesman - Lex Boon

Het wonderlijke en waargebeurde verhaal speelt zich af in de wereld van het (amateur)cryonisme en gaat over een lijk in een schuurtje en een stel excentriekelingen die tegen wil en dank tot elkaar zijn veroordeeld. Spreker(s): Anton de Goede
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In Nederland, Colorado, een dorpje aan de rand van de Rocky Mountains, ligt al twintig jaar een bevroren lijk in een schuurtje.

Deze frozen dead guy is de opa van Trygve Bauge, een buitenissige Noorse immigrant. Begin jaren negentig wil hij in Colorado een ‘cryonisme-instituut’ beginnen. Het idee: ‘patiënten’ kunnen zich laten invriezen en vervolgens de dag afwachten dat ‘vrienden van de toekomst’ ze weer tot leven wekken. Zijn overleden opa is zijn eerste klant.

In 1994 wordt Trygve Bauge Amerika uitgezet. Zonder dat de inwoners van Nederland er weet van hebben, blijft zijn opa achter in het schuurtje. Vanuit Noorwegen moet Trygve nu op zoek naar iemand die iedere maand een lading droogijs (-78°C) in de kist van de ‘diepvriesman’ kan deponeren. En zo komt Bo Shaffer, in het dagelijks leven klusjesman en wietteler, aan het meest wonderlijke bijbaantje van zijn leven: de frozen dead guy ook daadwerkelijk frozen houden. Zeventien jaar gaat dat goed, maar dan gebeurt het onvermijdelijke: Trygve en Bo krijgen knallende ruzie.

De Diepvriesman speelt zich af in de wereld van het (amateur)cryonisme en vertelt het wonderlijke en waargebeurde verhaal van een lijk in een schuurtje en een stel excentriekelingen die tegen wil en dank tot elkaar zijn veroordeeld.
Uitgegeven door: Uitgeverij Fosfor
Spreker(s): Anton de Goede
Speelduur: 1 uur 8 min

Grootte: 104 MB

ISBN: 9789462251021