Op reis met de Gouden Boekjes - Een muzikale theatervoorstelling - Leopold Witte

Een levendige muziektheatervoorstelling voor iedereen, met nieuwe liedjes en met acteurs die alle denkbare instrumenten bespelen: van kachelpijp tot keyboard, van drums tot didgeridoo. Leeftijd: 4+ Spreker(s): Dorien Haan, Steyn de Leeuwe, Boy Ooteman, Ro
€ 7,95 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Pietepaf het circushondje, Vijf brandweermannetjes, Sloffie Sleepboot, De gele taxi, Het koekemannetje, Henkie met de hoorn, wie is er niet opgegroeid met de legendarische figuren uit de Gouden Boekjes? Herken ze allemaal in deze sprankelende familievoorstelling!

Een groep kinderen gaat met elkaar op reis. Als het bedtijd is, komen ze erachter dat ze hun voorleesboek zijn vergeten. Wat nu? Zonder verhaaltje kunnen ze niet slapen, zeker niet in een vreemd bed! De kinderen bedenken een oplossing: ze vertellen elkaar de verhalen die papa en mama thuis altijd voorlezen voor het slapen gaan. Natuurlijk de gekste en spannendste avonturen uit De Gouden Boekjes. Met hun fantasie brengen de kinderen de tekeningen tot leven. Zo ontstaat een reis door de wereld van De Gouden Boekjes. Grappig, ontroerend en zeer muzikaal.

Op reis met de Gouden Boekjes is een levendige muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Met nieuwe liedjes en met acteurs die alle denkbare instrumenten bespelen: van kachelpijp tot keyboard, van drums tot didgeridoo. En de acteurs zijn Dorien Haan, Steyn de Leeuwe, Boy Ooteman, Robert de Sacadura Lima Orvalho, Sergio IJssel en Kim van Zeben.

Regisseur Leopold Witte stond eerder aan de basis van de succesvolle televisieserie Gebakken Mannetjes, te zien in VPRO’s Villa Achterwerk. Samen met componist Kees van der Vooren bracht hij hierin diverse Gouden Boekjes in beeld.

Inhoud
1. Ret reislied - buiten slapen!
2. De hongerige leeuw
3. Ik ben niet bang
4. De leeuw eet worteltjes
5. Wedstrijdje tanden poetsen
6. Groot en klein
7. De kleine indiaan
8. Henkie met de hoorn
9. Ping ping vuur is een prachtig ding
10. De brandweermannetjes
11. Henkie op zee
12. Henkie is een held
13. Het koekemannetje
14. Zielig verhaal!
15. Het eigenwijze eendje
16. Kippetje tok
17. Ik zou zo graag een vriendje
18. Huilende jongetjes
19. Circus Pietepaf
20. Wij houden van Pietepaf
21. Feestontbijt
22. We gaan naar huis
Uitgegeven door: Rubinstein
Spreker(s): Dorien Haan, Steyn de Leeuwe, Boy Ooteman, Robert de Sacadura Lima Orvalho, Sergio Ijssel, Kim van Zeben
Speelduur: 0 uur 50 min

Grootte: 61 MB

ISBN: 9789047607786