Assortiment

Damokles - Aria voor 3 stemmen - KRO radiodocumentaire - Leo Knikman

Damokles documentaire van Els Peek waarin zij op zoek gaat naar het verleden, heden en de eeuwigheid van de Afsluitdijk, die in 1997 65 jaar is geworden. Spreker(s): Leo Knikman, Els Peek
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In deze Damokles documentaire van Els Peek gaat zij op zoek naar het verleden, heden en de eeuwigheid van de Afsluitdijk, die in 1997 65 jaar is geworden. Een bouwsel, samengesteld uit ondermeer 23 miljoen kubieke meter zand, tientallen miljoenen keileem, 16 miljoen klinkers en de stoffelijke resten van vier arbeiders. Een dijk die een eigen leven is gaan leiden in de beleving van mensen die op de een of andere manier met de dijk te maken hebben.

Het programma bevat vraaggesprekken met toeristen, forenzen, een medewerker van het bezoekerscentrum op de Afsluitdijk, twee mannen wier vaders nog aan de dijk hebben gewerkt, leden van een hengelsportvereniging die een kampeergebied hebben gepacht van Rijkswaterstaat, een man die onderhoud uitvoert aan de dijk, bezoekers van het bezoekerscentrum en een medewerker van het restaurant op de dijk, die uitgebreid ingaat op het bezoek van koningin Beatrix en de politici Biesheuvel en Schmelzer aan zijn restaurant.

Ook gaat de programmamaakster langs bij hotel de Stenen Man en brengt zij een bezoek aan de kazematten.

Eindredactie: Christof van Basten Batenburg
Redactie en samenstelling: Leo Knikman, Els Peek

Uitgezonden in 1997 door de KRO.
Uitgegeven door: Instituut voor Beeld en Geluid
Oorspronkelijke uitgever: KRO
Spreker(s): Leo Knikman, Els Peek
Speelduur: 0 uur 52 min

Grootte: 60 MB

ISBN: 9789461498267