Assortiment

Kes - Barry Hines

Deze moderne klassieker is een coming-of-ageroman van de bovenste plank, die een publiek verdient zo groot als dat van Salingers 'The Catcher in the Rye'. Spreker(s): Casper Gimbrère
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Deze buitengewoon aangrijpende coming-of-ageroman uit 1968 geniet in Engeland een klassiekerstatus. De vermaarde filmmaker Ken Loach baseerde er zijn film Kes (1969) op, die tot de beste Engelse films aller tijden wordt gerekend. Onder diezelfde naam verschijnt het boek nu voor het eerst in Nederlandse vertaling.

Kes vertelt het ontroerende verhaal van Billy Casper, een arbeidersjongen die in de jaren zestig van de vorige eeuw opgroeit in de straatarme Engelse mijnstreek Yorkshire, een bikkelharde omgeving. Billy’s vader heeft het gezin verlaten, zijn moeder is hulpeloos en broer Jud een agressieve dronkenlap. Dan ontdekt Billy een slechtvalkje. Hij sluit een innige vriendschap met de wilde vogel, die hem een uitvlucht biedt uit zijn vreugdeloze leven – totdat het op brute wijze misgaat.

Deze moderne klassieker is een coming-of-ageroman van de bovenste plank, die een publiek verdient zo groot als dat van Salingers The Catcher in the Rye.

Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Imprint: Rubinstein Audio
Spreker(s): Casper Gimbrère

Speelduur: 6 uur 13 min

Grootte: 513 MB

ISBN: 9789463629560