Assortiment

De Leiderschaps Pil - Wat is het recept om mensen te motiveren? - Ken Blanchard

Stel dat er een pil bestond die leiderschapskwaliteiten in managers kon opwekken? In deze parabel blijkt wat je met een makkelijke oplossing bereikt: hij werkt goed op de korte termijn, maar richt op de lange duur schade aan. Spreker(s): Ben Maasdam
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Wat zou u ervan denken als er een pil bestond die leiderschapskwaliteiten in managers kon opwekken? Eindelijk een makkelijke oplossing voor een moeilijk probleem?

In deze parabel van Marc Muchnick en Ken Blanchard blijkt er zo’n pil te zijn, die echter precies doet wat je van makkelijke oplossingen mag verwachten: hij werkt heel goed op de korte termijn, maar richt op de lange duur meer schade aan.

De Effectieve Leider, hoofdpersoon van dit verhaal, daagt de uitvinders van de leiderschapspil uit en stelt een test voor: hij zal een onwillig team leiden zónder pil, en de situatie na een jaar vergelijken met een neutraal team dat door een pillenslikkende manager wordt geleid. Na een initiële achterstand brengen zijn methodes – gericht op wederzijds respect, partnerschap en integriteit – een duurzaam resultaat, dat noch door zijn team, noch door de voorstanders van de leiderschapspil voor mogelijk werd gehouden!

Inhoud
1. De ontdekking
2. De persconferentie
3. De opkomst
4. Het experiment
5. De voorbereiding
6. Het geheime recept
7. De zoektocht naar integriteit
8. Partnerschap is een must
9. De kunst van het waarderen
10. De Finishing Touch
11. Het einde en een begin
Uitgegeven door: AtlasContact
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij BusinessContact
Spreker(s): Ben Maasdam
Speelduur: 1 uur 19 min

Grootte: 60 MB

ISBN: 9789047007029