Assortiment

Zin en onzin van De Da Vinci Code - Een kunsthistorische reis door het boek - Karin Braamhorst

In dit hoorcollege gaat kunsthistorica Karin Braamhorst in op het wereldberoemde boek 'De Da Vinci Code' van Dan Brown. Wat is er waar en wat niet in deze bestseller? Spreker(s): Karin Braamhorst
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Kunsthistorica Karin Braamhorst trekt al lange tijd volle zalen met haar lezing Zin en onzin van De Da Vinci Code. Het inmiddels wereldberoemde boek van Dan Brown is een ingenieuze mengelmoes van fictie en feiten en roept veel vragen op over wat er nu waar is en niet waar is. Zo heeft De Da Vinci Code massa's lezers er moeiteloos van kunnen overtuigen dat de figuur naast Jezus op Leonardo Da Vinci's Laatste Avondmaal niet Johannes is, maar Maria Magdalena. Ze zou niet alleen de maaltijd met Jezus hebben gedeeld, maar ook het bed. Is dit waar? Was de Mona Lisa het vermeende zelfportret van Leonardo en welke geheimen schuilen er nog meer in zijn werken? Bestaat er echt zoiets als de Heilige Graal en zo ja, wat is dat?

In deze onverkorte weergave van de lezing neemt Karin Braamhorst haar toehoorders mee op een kunsthistorisch reisje door het boek en laat ze stapsgewijs zien dat er wel degelijk andere, aannemelijker verklaringen staan dan die door Dan Brown gegeven worden.
Uitgegeven door: Karakter Uitgevers
Spreker(s): Karin Braamhorst
Speelduur: 2 uur 8 min

Grootte: 87 MB

ISBN: 9789461495822