Assortiment

Je kind in balans met klanktherapie - Voor onrustige, nerveuze en ADHD kinderen - Balance & Harmony - Gezond van lichaam en geest (serie) - Jurgen van Win

Met zorgvuldig gekozen klanken worden effecten bereikt die aanmerkelijke verbeteringen aanbrengen in het gedrag èn het gevoel van onrustige, nerveuze en hyperactieve kinderen. Spreker(s): Jurgen van Win, Claudia Murcia Rodriguez
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Dit luisterboek met klanktherapie is een gezond, natuurlijk en goed werkend alternatief voor of ondersteuning bij de medicijnen die worden gebruikt voor het bestrijden van onrust, nervositeit en hyperactiviteit bij kinderen. Bij kinderen die ADHD hebben of daarop lijkend gedrag vertonen zijn bepaalde hersenfuncties niet in orde. Klanktherapie zorgt voor een betere balans aan bij de aanmaak van neurotransmitters, voor nieuwe verbindingen tussen de hersencellen en voor een betere ‘samenwerking’ tussen beide hersenhelften. Deze factoren versterken elkaar en hebben daarom zo’n buitengewoon helende werking.

Met zorgvuldig gekozen klanken worden effecten bereikt die aanmerkelijke verbeteringen aanbrengen in het gedrag èn het gevoel van onrustige, nerveuze en hyperactieve kinderen. Al na verloop van korte tijd blijkt dat het kind rustiger wordt, zich minder nerveus gedraagt en zich beter kan ontspannen en concentreren.

De aanleg van een kind voor ADHD is te herkennen aan allerlei soorten gedragingen: Het raakt vaak dingen kwijt, wordt gemakkelijk afgeleid, kan de aandacht niet bij het spel of het werk houden, volgt aanwijzingen niet op, luistert vaak niet als het wordt aangesproken, komt afspraken niet na, is vergeetachtig, verstoort bezigheden van anderen, dringt zich op, kan niet stil zitten, heeft een afkeer van geestelijke inspanning, geeft antwoord voordat een vraag is afgemaakt, doet ondoordachte dingen en praat honderd-uit, wij zouden zeggen ‘als een kip zonder kop’.

Ouders van kinderen met ADHD zullen veel van dit gedrag herkennen. Maar er zijn veel méér kinderen die een paar van deze gedragingen vertonen. Die hebben geen ADHD, maar zijn wel erg druk, nerveus en onrustig. En ook zij kunnen bijkomende verschijnselen hebben als vaak voorkomende hoofd- en buikpijn, bedplassen, vernielzucht, plotselinge agressiviteit, allergische klachten, sterk schommelende stemmingswisselingen, enzovoort.

Nb. Het luisterboek bevat geen gesproken woord.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Energie voor de zenuwcellen in de hersenen
De boventoonreeksen van de kwartsschalen, versterkt door het effect van de rainstick, zorgen voor het opladen van de hersencellen met energie. Daardoor ontstaan er meer verbindingen met andere zenuwcellen. Het kind zal zich gaandeweg steeds beter leren concentreren en het gedrag over de hele linie wordt rustger.

2: Ontspanning (alfa)
De specifieke opeenvolging van de klanken van de kwartsschalen brengen de hersengolfactiviteit naar het niveau waarpop lichaam en geest zich helemaal kunnen ontspannen. Vermoeidheid wordt weggenomen en nieuwe energie aangevoerd. Als gevolg van de diepe ontspanning wordt de nieuwe energie 'vertaald' in vaker voorkomend en langer aanhoudend rustig gedrag.

3: Beter concentreren
De hersengolffrequenties van de beide hersenhelften worden beter op elkaar afgestemd en in evenwicht gebracht, en er ontstaan nieuwe verbindingen tussen de hersencellen. Het resultaat zal zijn dat het kind zich beter kan concentreren en meer zelfvertrouwen en een beter geheugen krijgt. Het effect wordt versterkt door de kleurenvisualisatie.

4: Diepe ontspanning (thèta)
De ontspanning die deze track teweegbrengt is zodanig dat het lichaam in een veel hoger tempo dan normaal zorgt voor de aanmaak van neurotransmitters, de stoffen die nodig zijn om nieuwe verbindingen tussen de hersencellen te 'bouwen'. Bovendien worden de frequenties van beide hersenhelften beter met elkaar in evenwicht gebracht.

5: De hersenhelften
De combinatie van de micro-intervallen op deze track en de afwisselende ademhaling zorgt voor een steeds betere 'samenwerking' tussen de beide hersenhelften en een lagere hersengolfactiviteit. Het kind komt daardoor beter in balans, het concentratievermogen neemt toe en nerveus en druk gedrag nemen af.

6: Fitness training voor de hersenen
De bijzondere combinatie van boventoonreeksen op de cello en de octaven op de kwartsschalen zorgen voor een diepe ontspanning. Dat geeft het kind een aangenaam gevoel en de aanmaak van neurotransmitters wordt erdoor bevorderd. Dwangmatig denken en gedrag verdwijnt en er maakt zich geestelijk meer rust van het kind meester.

7: Complete klankhealing
Deze serie intervallen zorgt voor het ontstaan van nieuwe verbindingen tussen de hersencellen, voor een steeds beter wordend vermogen tot concentreren en voor een beter evenwicht tussen de werking van beide hersenhelften. Bovendien zal het kind bij herhaalde beluistering een 'warm bad' van rust en kalmte ervaren.

8: Muzikale meditatie
Deze muzikale meditatie leert het kind zich steeds intensiever en langer op een onderwerp te concentreren.

Uitgegeven door: Wamsenzo
Spreker(s): Jurgen van Win, Claudia Murcia Rodriguez
Speelduur: 0 uur 51 min

Grootte: 52 MB

ISBN: 9789461493583