Assortiment

Binnen de poorten - Hoorspel over de oorlogservaringen van Jules Schelvis - Jules Schelvis

Een hoorspelbewerking van Audrey van der Jagt naar het gelijknamige boek van Jules Schelvis, waarbij gebruik werd gemaakt van de theatervoorstelling van Eric Borrias en Gerard Evers. Spreker(s): Eric Borrias, Marieke de Kruijf, Donald de Marcas, Sonja Ber
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Binnen de Poorten beschrijft de oorlogservaringen van Jules Schelvis (7 januari 1921 - 3 april 2016), die als geen ander wist wat de Jodenvervolging inhield. Zelf van Joodse afkomst overleefde hij zeven concentratie- en vernietigingskampen. Op 1 juni 1943 werd hij vanuit Kamp Westerbork op transport gesteld naar het vernietigingskamp Sobibor in Polen. Van de meer dan 34 duizend uit Nederland afkomstige gevangenen overleefden er slechts achttien. Schelvis was een van hen. Zijn ervaringen heeft hij op papier gezet in zijn boek Binnen de Poorten dat in 1982 verscheen.

Op basis van Schelvis' boek hebben Eric Borrias en Gerard Evers een theatervoorstelling gemaakt, die door Audrey van der Jagt tot hoorspel is bewerkt. Hierin krijgen ook Joodse muziek en historische geluidsfragmenten een plaats. De muziekkeuze en de arrangementen in het hoorspel zijn van Kees Swenne.

Binnen de Poorten werd opgenomen op vrijdag 27 oktober 2017 in Hilversum. Deze hoorspelproductie kwam tot stand met financiele bijdragen van Stichting Blindenhulp in Den Haag en de Rotterdamse Stichting Blindenbelangen.

Rolverdeling
Verteller: Eric Borrias
Jaida en Rachel: Marieke de Kruijf
Jules Schelvis: Donald de Marcas
Milly: Sonja Bernd't
Vader, rechercheur en Kommandant Schwarz: Chiel de Kruijf
Moeder en vrouw trambestuurder: Els Buitendijk
Oude vrouw en voorbijgangster: Paula Majoor
Joop Wins en Barakcommandant: Kees van der Zwaard
SS'er, rechercheur, Michal Schwalbe en man in Lublin: René Retèl
Regie, aan- en afkondiging: Audrey van der Jagt
Geluidsopnamen en montage: Frans de Rond, Huis van Eustachius, Hilversum
Muziekkeuze en arrangementen: Kees Swenne

Uitgegeven door: Stichting Hoorspel Nú
Oorspronkelijke uitgever: Stichting Hoorspel Nú
Spreker(s): Eric Borrias, Marieke de Kruijf, Donald de Marcas, Sonja Bernd't, Chiel de Kruijf, Els Buitendijk, Paula Majoor, Kees van der Zwaard, René Retèl, Audrey van der Jagt
Speelduur: 0 uur 59 min

Grootte: 109 MB

ISBN: 8719244140343