Assortiment

Damokles - Burengerucht - KRO radiodocumentaire - Joost Wilgenhof

Damokles documentaire over Erik (23), die bij zijn demente oma woont en voor haar zorgt. Hij houdt het huis schoon, zet haar onder de douche, regelt haar financiën. Maar de buren menen dat Erik zijn oma mishandelt. Spreker(s): Frits Spits
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Documentaire over Erik (23), die sinds zijn 17e bij zijn demente oma woont en voor haar zorgt. Hij houdt het huis schoon, zet zijn oma onder de douche en regelt haar financiën. 's Nachts sluit hij haar op in de slaapkamer, omdat zij anders met haar ontlasting het hele huis bevuilt. Ook overdag is zij opgesloten in huis. De oma klaagt tegen iedereen dat zij honger heeft en door haar kleinzoon wordt geslagen.

Ondertussen gonst het in de buurt, waar iedereen over elkaar praat, van geruchten. De buren zijn van mening dat Erik zijn oma mishandelt en verwaarloost en bellen regelmatig de politie, die haar al twee keer naar een verpleeghuis heeft gebracht. Anderen zijn van mening dat Erik juist fantastisch werk verricht en een medaille verdient. Programmamaker Joost Wilgenhof staat voor de moeilijke taak uit te zoeken wat er waar is van alle verhalen.

De documentaire bevat vraaggesprekken met Erik, de vriendin van Erik, een schoondochter van de oma en verschillende buren. Bevat door de programmamaker voorgelezen fragmenten uit het dagblad Tubantia.

Redactie en samenstelling: Joost Wilgenhof
Eindredactie: Christof van Basten Batenburg

Uitgezonden in 1997 door de KRO.
Uitgegeven door: Instituut voor Beeld en Geluid
Oorspronkelijke uitgever: KRO
Spreker(s): Frits Spits
Speelduur: 0 uur 54 min

Grootte: 63 MB

ISBN: 9789461498274