Assortiment

Donna Deletia, wegtoverheks - John Brosens

Een spannend avontuur over Donna en tante Margot uit Suriname, die samen ontdekken dat Donna bijzondere krachten bezit. Hiermee weet ze zich bijvoorbeeld te bevrijden van een pesterig kind op school. Leeftijd: 8+ Spreker(s): Helen Brunings
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Donna Harting, een meisje in groep 8, wordt stelselmatig gepest door Ricardo, gewoon omdat ze Surinaamse is. Ricardo en zijn kaalhoofdige vader hangen regelmatig in en om het voetbalstadion de hooligan uit. Op een dag wordt ze zo woest door zijn getreiter dat ze hem toebijt naar zijn oom in Amsterdam te vertrekken. Ricardo verdwijnt ter plekke in het niets! Niet veel later wordt hij volkomen verward in Amsterdam aangetroffen.

Donna heeft De Kracht. Het probleem is echter dat zij De Kracht vanuit een negatieve energie opwekt, waardoor deze zich in de richting van 'zwarte magie' zou kunnen ontwikkelen. Met behulp van haar Tante Margot - zij is wintivrouw en komt een paar weken logeren - ontwikkelt Donna haar magische talenten in de goede richting.

Na wekenlang oefenen volgt dan een eerste test. Donna zet De Kracht in om Juf Suus, haar verlegen lerares in groep 8, aan een afspraakje met de wekelijks op school verschijnende logopedist te helpen.

Ricardo keert terug en blijkt gehersenspoeld. Zeer tegen de zin van zijn vader verandert hij geleidelijk van in een behulpzame, aardige jongen. Donna's beste vriendinnen Willemijn en Hatice ondervinden veel baat bij het oefenen van hun vriendin.

Donna's ouders, Audrey en Guido, leven apart doordat haar vader dronk en schulden maakte. Hij doet erg zijn best om zijn leven te beteren, maar Donna's moeder blijft sceptisch: eerst zien, dan geloven. Donna wil hem helpen, maar ze tovert Guido per vergissing weg! Vervolgens begint er een magische speurtocht, waarbij Donna van onverwachte kanten hulp ondervindt. Zal zij erin slagen haar ouders te herenigen?

Donna Deletia, wegtoverheks is het winnende manuscript in de Lecticus schrijfwedstrijd.

Inhoud
Titel
Opdracht
Hoofdstuk 1: Een gloeiende steen
Hoofdstuk 2: Een jonge witte magica
Hoofdstuk 3: Iemand van Bureau Jeugdzaken
Hoofdstuk 4: Gezicht op straat, vanuit een dakgoot
Hoofdstuk 5: Bewegende voorwerpen, en een verliefde juf
Hoofdstuk 6: Enkele reis van Dordrecht naar Albina, Suriname
Hoofdstuk 7: Mensen uit elkaar, en naar elkaar
Hoofdstuk 8: Online met Jungle Harry
Hoofdstuk 9: Drie vliegreizen op één avond
Hoofdstuk 10: Een nieuw wereldrecord, en toch terug bij af
Uitgegeven door: Dedicon
Spreker(s): Helen Brunings
Dedicon (1)
Spanning (1347)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 2 uur 32 min

Grootte: 74 MB

ISBN: 9789461493378