Assortiment

Johann Sebastian Bach - Maarten 't Hart

Maarten 't Hart over zijn grootste, oudste, diepste liefde: Johann Sebastian Bach. Inclusief fragmenten van de favoriete Bach-cantates van Maarten 't Hart! Spreker(s): Wilbert Gieske
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Toen Maarten ’t Hart acht jaar oud was, hoorde hij ‘Wohl mir, dass ich Jesum habe’ uit cantate 147 in de befaamde pianobewerking van Myra Hess. Het was het mooiste wat hij ooit gehoord had. Bach is zijn oudste, diepste, grootste liefde, meer nog zelfs dan Mozart. Dat is ook te danken aan het feit dat hij zich iedere dag aan de piano laaft aan de springlevende geest van dit onvergankelijke genie.

In dit boek bespreekt hij een aantal biografische onduidelijkheden in het leven van Bach, probeert hij aan te tonen dat Bach rond 1730 in een crisis geraakte vanwege zijn huiselijke omstandigheden, geeft hij zijn visie op de cantates, de concerten, het Wohltemperierte Klavier, de andere klaviermuziek, de Matthäuspassion, de kamermuziek, en op de omvangrijke literatuur over het fenomeen Bach.

Dit luisterboek bevat 14 fragmenten van de favoriete cantates van Maarten 't Hart, in een uitvoering van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van Ton Koopman.

Uitgegeven door: Singel Uitgeverijen
Imprint: Uitgeverij De Arbeiderspers
Spreker(s): Wilbert Gieske
Speelduur: 11 uur 26 min

Grootte: 628 MB

ISBN: 9789029525909