Assortiment

Vier levensvrienden - Geleide meditatie-oefeningen voor vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid - Jetty Heynekamp

Dit luisterboek laat u kennismaken met de vier verheven gemoedstoestanden vriendelijkheid, compassie, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid. Geleide meditatieoefeningen om deze gemoedstoestanden tot ontwikkeling te brengen. Spreker(s): Frits Koster, Erik van
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Maak kennis met de vier verheven gemoedstoestanden (brahmavih?ra’s): vriendelijkheid, compassie, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid. Deze vier ego-overstijgende levensvrienden bestrijken alle vier een ander terrein. Als je spreekt van een welzijnsthermometer dan richt compassie zich op het gebied onder nul graden. Vriendelijkheid richt zich op het gebied boven nul, terwijl medevreugde zich specifiek richt op de extra aangename en warme temperatuur. Gelijkmoedigheid dient als een beschermend omhulsel en bij extreme temperaturen.

Net zoals we onze lichamelijke conditie, concentratie of mindfulness (open aandacht) kunnen trainen en ontwikkelen, zo blijken we de vier levensvrienden te kunnen ontwikkelen door regelmatige beoefening. Het bijzondere van deze beoefening is dat ze religie overstijgend is; ieder mens kan zijn of haar leven verrijken met de kracht van mildheid.

Het luisterboek bevat geleide meditatieoefeningen om de vier verheven gemoedstoestanden tot ontwikkeling te brengen. Vier levensvrienden biedt een uitnodiging om met vriendelijke, compassievolle, vreugdevolle of onpartijdige ogen te kunnen kijken naar onszelf en naar de wereld om ons heen.

Inhoud
1. Mildheidsmeditatie - mildheid naar jezelf
2. Mildheidsmeditatie - mildheid naar anderen
3. De veilige plek
4. De compassionele metgezel
5. Compassie belichamen (de compassiemodus)
6. Gelijkmoedigheid ontwikkelen
7. Compassievol omgaan met verlangen
8. Compassioneel ademen met betrekking tot jezelf
9. Compassioneel ademen met betrekking tot anderen
10. Vergevingsgezindheid naar jezelf toe
11. Het gouden randje
12. Genieten en nagenieten
13. Dankbaarheid
Uitgegeven door: Milinda Uitgevers
Oorspronkelijke uitgever: Asoka
Spreker(s): Frits Koster, Erik van den Brink, Jetty Heynekamp
Speelduur: 2 uur 39 min

Grootte: 146 MB

ISBN: 9789056703400