Dik Voormekaar - het eerste jaar - Een documentaire met André van Duin, Ferry de Groot & Ron Brandsteder - Jelle Boonstra

Het verhaal van het eerste jaar van het radioprogramma dat André van Duin en Ferry de Groot in 1973 maakten op Radio Noordzee; de 'Dik Voormekaar Show', met nooit eerder gehoorde fragmenten, feiten en anekdotes. Incl. ebook (pdf) Spreker(s): André van Dui
€ 15,95 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

De Dik Voormekaar Show begint in januari 1973 op Radio Noordzee, onder de titel De abominabele Top 2000. Het eerste jaar is wat je noemt de kraamkamer van het legendarische programma. Typetjes als meneer de Groot, Ome Joop en Dik Voormekaar worden geboren. Daarnaast wordt alles en iedereen bespot: collega-artiesten, de commercials, en ook het radiostation zelf. De verhoudingen bekoelen dan ook snel, ondanks goede luistercijfers en een groeiende aanhang. In oktober 1973 worden Van Duin en De Groot van de zender gehaald.

Hoewel de masters van de begintijd van het programma lange tijd verloren werden gewaand, kregen journalisten Jelle Boonstra en Benno Roozen kopieën in handen van een medewerker die steeds een ‘bandje had laten meelopen’. Met dit materiaal en na interviews met André van Duin en Ferry de Groot maakten ze een radio-documentaire over de totstandkoming van de Dik Voormekaar Show.

Met medewerking van André van Duin, Ferry de Groot en Ron Brandsteder (voice-over). Er is dankbaar gebruik gemaakt van uitgaven van het Nederlands Dik Voormekaar Genootschap, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Fonos, www.dikvoormekaarplaza.nl, de archieven van de NCRV Gids, de Volkskrant en NRC Handelsblad.

Inclusief een begeleidend boekje van 24 pagina's, dat wordt meegeleverd als pdf-bestand.


Uitgegeven door: Rubinstein
Spreker(s): André van Duin, Ferry de Groot, Ron Brandsteder
Speelduur: 1 uur 17 min

Grootte: 75 MB

ISBN: 9789047608660