Assortiment

Een Spaanse dag en Argentijnse nachten - Jan Terlouw en het Orion Ensemble (muziek: Astor Piazolla en Joaquin Turina, tekst Jan Terlouw) - Jan Terlouw

Jan Terlouw schreef een verhaal over de kracht van liefde, geinspireerd door twee composities. In dit luisterboek uitgevoerd met het Orion Ensemble. Spreker(s): Jan Terlouw
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Een Spaanse dag en Argentijnse nachten is een verhaal van Jan Terlouw dat gaat over de kracht van liefde. Hij gebruikte als inspiratiebron twee composities die beide een cyclus als thema hebben: Las Cuatro Estacioñes Portenas van Astor Piazzolla en Circulo van Joaquin Turina. Het jaar met zijn vier seizoenen en de dag met zijn ochtend, middag en avond.

Het verhaal speelt zich af in twee verschillende werelden. De wereld van de zelfbewuste levensgenieter Miguel en die van de beeldschone maar bescheiden Michaela. Een Argentijns jaar en een Spaanse dag. Muziek en tekst zijn geheel met elkaar vervlochten. Ze versterken elkaar. De intensiteit en zeggingskracht van Piazzolla’s Estacioñes, de jaargetijden, vormen de achtergrond voor Miguels bestaan. Door zijn vurige inborst wordt hij tussen uitersten heen en weer geslingerd. Circulo laat je de onvergetelijke dag meebeleven die Miguel en Michaela samen doorbrengen. Uiteindelijk is het jaar rond en de dag een punt des tijds geworden. Oblivion rondt het verhaal af: het einde van twee levens, waarin de liefde zijn onuitwisbare sporen heeft nagelaten.

Een verhaal geschreven en verteld door Jan Terlouw, verweven met en geïnspireerd op muziek van Astor Piazzolla en Joaquin Turina.

Astor Piazzolla (arr. José Bragato)uit: "Las Cuatro Estaciones Porteñas"

1. Verano Porteño
2. Otoño Porteño
3. Gesproken tekst
Joaquin Turina
uit: "Circulo", fantasia para piano, violín y violoncello
4. Amanecer
5. Mediodía
6. Crepúsculo
Astor Piazzolla (arr. José Bragato)uit: "Las Cuatro Estaciones Porteñas"
7. Invierno Porteño
8. Primavera Porteño
Astor Piazzolla (arr. José Bragato)
9. Oblivion

Uitgegeven door: Orion Ensemble
Spreker(s): Jan Terlouw
Speelduur: 0 uur 51 min

Grootte: 60 MB

ISBN: 9789461496355