Assortiment

Jan Rap en z'n maat - Yvonne Keuls

Eén van de beroemde sociale romans van Yvonne Keuls, door haarzelf voorgelezen op zeer meeslepende wijze. Spreker(s): Yvonne Keuls
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Yvonne Keuls schreef een fascinerend verslag over haar ervaringen in een opvangcentrum voor jongeren. Geen vriendelijk verhaal, geen mooi verhaal, maar een hard en realistisch verslag van mislukkingen en af en toe een succes, van falende instanties (politie, GGD, kindertehuizen) en - zo eerlijk is ze wel - van fouten die het team zelf maakte. Niets is verzonnen, de enige veranderingen die zijn aangebracht zijn bedoeld om herkenning te voorkomen.

Uit de vele jonge mensen die in het opvangcentrum kwamen heeft Yvonne Keuls er 21 'samengesteld'. Een aantal van hen blijft in het opvangcentrum hangen totdat het sluit, anderen komen met tussenpozen terug, omdat ze voor het eerst een plek hebben gevonden waar ze zich thuisvoelen, waar warmte en gezelligheid heersen.

Yvonne Keuls heeft Jan Rap en z'n maat bewerkt tot een toneelstuk dat met enorm succes in vijfentwintig grote theaters in Europa werd opgevoerd. In 2006/2007 is het opnieuw in de Nederlandse theaters te zien, onder regie van Peter de Baan.

De manier waarop zij de verschillende personages uit haar bestseller neerzet is op zijn minst uniek te noemen.

Uitgegeven door: AmboAnthos
Imprint: Uitgeverij AmboAnthos
Spreker(s): Yvonne Keuls
AmboAnthos (309)
Uitgeverij AmboAnthos (379)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Speelduur: 6 uur 56 min

Grootte: 385 MB

ISBN: 9789026350498